YouTube gaat kindervideo’s strenger bekijken

. © .

YouTube gaat inspanningen doen om video’s gericht aan kinderen beter op te volgen. Dat moet voorkomen dat ze ongepaste reclame, video’s of commentaren te zien krijgen.

De reactie volgt op eerdere klachten waarbij in video’s gericht aan jonge kinderen in sommige gevallen reclame te zien is die ongepast is voor hun leeftijd. Een ander probleem zijn afspeellijsten waar tussen de reeks video’s plots ongepaste inhoud zit, of waar in de commentaarsectie vulgaire of seksuele toespelingen worden gemaakt.

Johanna Wright, vicepresident bij YouTube, zegt nu in een blogpost dat te willen aanpakken. “We hebben onze inspanningen verhoogd en zorgen dat duizenden mensen er nu aan werken om onze advertenties en inhoudsbeleiden te monitoren, te reviewen en de juiste keuzes te maken,” klinkt het. Die inspanningen zullen in de komende weken en maanden zichtbaar zijn.

Alleen al in de afgelopen week heeft de videosite 50 kanalen verwijderd. Sinds juni zouden er al 3.5 miljoen ongepaste advertenties zijn stopgezet. Ook worden commentaren uitgezet als er reacties opduiken waarbij er over kinderen in een seksuele manier wordt gesproken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content