YouTube Gaming gaat van start in de VS en Groot-Brittannië

YouTube Gaming © YouTube Gaming
Wim Kopinga Freelance journalist

YouTube Gaming, de aangekondigde concurrent van Twitch.tv, gaat vandaag live in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Gelijktijdig worden de Android- en iOS-apps gelanceerd.

De lancering volgt een jaar en een dag na het nieuws dat webwinkel Amazon het populaire streamingplatform Twitch kocht. YouTube was ook in de race om het platform in te lijven, maar besloot na het verlies zelf een concurrent te bouwen.

YouTube Gaming zal voor de videostreams volledig gebruik maken van html5, terwijl Twitch op dit moment nog delen van zijn video-elementen in Flash draait. Ook zal YouTube Gaming ondersteuning hebben voor 60fps-streams en kan een stream direct geconverteerd worden naar een YouTube-video. Ook is er de mogelijkheid om een DVR-modus in te schakelen. Hiermee worden de laatste vier uur van een stream gebufferd, waardoor kijkers terug kunnen spelen naar eerdere momenten. Daarnaast is YouTube gaming een archief waar 25.000 games hun eigen pagina krijgen.

Twitch krijgt er een grote concurrent bij, want veel gebruikers van dat streamingplatform gebruiken YouTube al om hun video’s te archiveren. YouTube heeft er nu voor gezorgd dat alles nu op een plaats te vinden is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content