YouTube komt met virtual reality

© iStock

YouTube heeft een nieuw project: de VR-app. Daarmee kunnen gebruikers filmpjes in virtual reality bekijken, flink wat realistischer dan nu op een scherm. De app is donderdag gepresenteerd op het Google-congres I/O en moet later dit jaar beschikbaar worden.

“Ooit willen zwemmen met haaien, willen rijden in een raceauto of op een wereldtournee willen gaan?”, kondigt YouTube de app aan. Mensen kunnen bovendien hun stem gebruiken om te zoeken.

YouTube werkt samen met onder meer de NBA en GoPro, om te kijken hoe ze nog veel meer uit virtual reality kunnen halen. Het gaat draaien op Daydream, het platform van moederbedrijf Google.

Google werkt met IMAX aan VR-camera

Google en IMAX hebben daarnaast de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van een Virtual Reality camera. De camera moet bioscoopkwaliteit gaan leveren.

Volgens techsite Engadget ligt serieuze interesse uit Hollywood ten grondslag aan de samenwerking. De camera gaat gebruik maken van Jump, Googles platform voor het creëren en afspelen van 360 graden 3D-videobeelden. Clay Bavor, de virtual reality-baas van Google, prees op het evenement de cameratechnieken van IMAX. ‘Zij brengen tientallen jaren aan ervaring en weten als geen ander met beeld en geluid het publiek mee te slepen.’

De twee bedrijven maakten niet bekend of er een releasedatum is gepland voor de nieuwe camera.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content