YouTube lanceert betalende muziekstreamingdienst Music Key

© Reuters

Google’s onlinevideoplatform YouTube heeft zijn muziekstreamingsdienst Music Key gelanceerd – voorlopig nog enkel voor genodigden, maar weldra voor de hele wereld. Voor 9,99 dollar per maand krijg je toegang tot miljoenen albums, muziekvideo’s en concerten.

Met ‘YouTube Music Key’, het antwoord van de videodienst op Spotify, Deezer en Apple’s Beats Music, kunnen gebruikers aan reclame ontsnappen en ook naar muziek luisteren als ze offline zijn, als hun smartphonescherm vergrendeld is of als ze een andere applicatie dan YouTube draaien, aldus het videoplatform op zijn officiële blog.

Promotionele maandprijs van 7,99 dollar, later 9,99 dollar

De dienst is vanaf volgende week in een betaversie beschikbaar en wordt aangeboden voor een promotionele prijs van 7,99 dollar per maand. Buiten de VS test YouTube Music Key de dienst ook in Finland, Ierland, Italië, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Uiteindelijk zal de dienst 9,99 dollar per maand kosten. In dat bedrag zit ook de toegang tot de meer dan 30 miljoen titels van Google Play Music. De Europese prijzen zijn nog niet bekend.

‘YouTube Music Key’ wordt in eerste instantie op uitnodiging aangeboden, maar zal daarna over heel de wereld beschikbaar zijn, aldus YouTube. (Belga/MI)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content