YouTube verwijdert coronavideo’s van Braziliaanse president Bolsonaro

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.

Videodienst YouTube heeft filmpjes van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro verwijderd vanwege ‘misleidende informatie’ over het coronavirus. In een verklaring schrijft YouTube dat het na een zorgvuldige beoordeling heeft besloten de video’s van de rechts-populistische president weg te halen.

‘Onze regels staan geen inhoud toe waarin staat dat hydroxychloroquine of het medicijn ivermectin effectief zijn bij de bestrijding van het coronavirus of het voorkomen van een coronabesmetting’, schrijft YouTube in de verklaring, erbij vermeldend dat de functie of politieke ideologie van Bolsonaro hierbij geen rol bij speelden. Een woordvoerder van Bolsonaro wilde nog niet reageren op vragen van persbureau Reuters.

Malariamedicijn

De radicaal rechtse president heeft het malariamedicijn hydroxychloroquine tijdens de coronapandemie meerdere keren aangeprezen, ondanks het feit dat de werking van het middel nooit is bewezen. Ook spreekt Bolsonaro regelmatig zijn twijfels uit over de ernst van het coronavirus en verafschuwt hij coronamaatregelen.

Eind vorig jaar verwijderden Facebook en Twitter al berichten van Bolsonaro vanwege misleidende en mogelijk gevaarlijke informatie over het coronavirus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content