‘YouTube wil gamestreamingdienst Twitch kopen voor ruim 1 miljard dollar’

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

YouTube zou de streamingdienst voor games Twitch willen overnemen voor meer dan 1 miljard dollar (zo’n 730 miljoen euro). Dat meldt het magazine Variety.

YouTube, dat in 2006 door Google opgekocht werd voor 1,65 miljard dollar, staat mogelijk voor de belangrijkste overname uit zijn geschiedenis.

Het entertainmentmagazine Variety meldt, op basis van “bronnen die dicht bij het dossier staan”, dat de videosite van Google het gameplatform Twitch wil overnemen voor ruim 1 miljard dollar in cash.

Volgens Variety verwacht Google wel nog dat de Amerikaanse mededingingsautoriteiten kritisch tegenover de deal zullen staan, omdat die YouTube een nog groter marktaandeel zou opleveren op de online videomarkt.

The Wall Street Journal schrijft dan weer dat de overnameplannen nog maar in een beginnend stadium zitten en dat er op dit moment nog geen consensus is over een overnameprijs.
Zelf hebben Twitch en Google nog met geen woord gerept over een mogelijke deal.

Twitch werd in 2011 gelanceerd en geldt, met meer dan 45 miljoen unieke bezoekers per maand, als het belangrijkste platform voor het live streamen van gameplaybeelden. De dienst maakt het mogelijk om anderen mee te laten kijken terwijl u gamet, en dit vanaf een console zoals de Xbox of de PlayStation 4.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content