Zalando dit jaar nog naar de beurs

© Reuters

De Duitse webwinkel Zalando gaat nog in 2014 naar de beurs in Frankfurt. Dat liet de verkoper van kleding en schoenen via het internet weten. Een precieze termijn staat nog niet vast, ook een uitgifteprijs is nog niet gekend.

Eerder had de Duitse zakenkrant Handelsblatt al over de beursplannen van Zalando bericht. Het bedrijf uit Berlijn gaf aan in de tweede helft van dit jaar een belang tot 11 procent te willen verkopen, zonder details over het tijdstip te vermelden. De timing van de beursgang hangt af van de marktomstandigheden, aldus de webwinkel. Volgens ingewijden zal de waardering van het bedrijf tussen de 4 en 5 miljard euro uitkomen.

De Zweedse investeringsmaatschappij Kinnevik bezit ongeveer 37 procent van Zalando. De internetinvesteerders Marc, Oliver en Alexander Samwer hebben 17 procent in handen. Zij willen aan boord blijven. “Gepland is de uitgifte van nieuwe aandelen uit een kapitaalsverhoging”, zo klinkt het in een mededeling van het bedrijf.

Zalando verkoopt zijn producten in 15 Europese landen. Vorige week maakte Zalando nog bekend in de eerste helft van dit jaar een positief bedrijfsresultaat te hebben behaald van 12 miljoen euro op een recordomzet van ruim 1 miljard euro. Een jaar eerder werd nog een verlies geleden van 109 miljoen euro.

Bestuurslid Rubin Ritter noemde het resultaat in de eerste helft van 2014 een “belangrijke mijlpaal”. “De beursgang is de volgende logische stap in de ontwikkeling van Zalando.”

De webwinkel telt momenteel 13,7 miljoen klanten. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content