Zelfrijdende auto’s aangevallen in Arizona

WAYMO Google zet volop in op zelfrijdende wagens. © .

In de Amerikaanse staat Arizona zijn de afgelopen jaren al meer dan twintig aanvallen uitgevoerd op zelfrijdende auto’s. Waymo, een zusterbedrijf van Google, voert daar testritten mee uit in de omgeving van Phoenix.

Banden zijn lekgestoken, de wagens worden van de weg gedrukt en met stenen bekogeld en de inzittenden ervan zijn bedreigd met pistolen en buizen. Anderen proberen de auto’s hun wijk uit te schreeuwen, meldt de krant The New York Times.

In maart kwam een vrouw in een voorstad van Phoenix om het leven. Bij het oversteken werd ze geschept door een zelfrijdende auto van Uber. Een man was daar zo boos over, dat hij frontaal op een zelfrijdende auto afreed. De systemen in die auto merkten de naderende botsing en trapten op de rem. Dezelfde man ging voor zelfrijdende auto’s rijden om dan af te remmen. Tegen de New York Times zegt hij dat zijn 10 jaar oude zoon bijna werd geraakt door een zelfrijdende auto tijdens het buitenspelen. ”Ze zeggen dat ze ervaringen uit de echte wereld nodig hebben, maar ik wil niet hun vergissing uit de echte wereld zijn”, aldus de man.

Waymo wil volgens de New York Times geen aangifte doen, uit angst voor slechte publiciteit en ophef.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content