Zelfrijdende ‘robotauto’ laat zich bedienen met iPad

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Plan je route aan de hand van een iPad-app, en de RobotCar vervoert je vervolgens automatisch naar je bestemming.

Wetenschappers aan de Oxford-universiteit hebben een ‘robotauto’ gecreëerd, die volledig bestuurd kan worden met een iPad.

De wagen – een aangepaste versie van de elektrische Nissan Leaf – heeft kleine camera’s en lasers ingebouwd. De cameraatjes screenen je omgeving, en kunnen zo routes herkennen. De lasers detecteren dan weer obstakels zoals overstekende voetgangers of fietsers, en brengen de auto vervolgens tot stilstand.

De makers van de RobotCar – een prototype – verwachten dat de technologie erachter binnen 15 jaar geïnstalleerd kan worden in mainstream-auto’s.

Ook Google is een zelfrijdende wagen aan het testen. De zoekgigant verwacht de technologie over vijf jaar al beschikbaar te kunnen stellen voor autofabrikanten.

videoId=2165389961001&linkBaseURL=http%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Fsciencetech%2Farticle-2278725%2FThe-car-drives–using-iPad-Oxford-University-unveils-robot-car.html&playerId=1418452869&viewerSecureGatewayURL=https://console.brightcove.com/services/amfgateway&servicesURL=http://services.brightcove.com/services&cdnURL=http://admin.brightcove.com&domain=embed&autoStart=false&

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content