Zelfrijdende software Tesla mag naar Europa

© Tesla

Tesla Motors heeft toestemming gekregen om zijn Autopilot-software ook naar Europa te brengen. Topman Elon Musk liet zaterdag op Twitter weten dat alle benodigde papieren geregeld zijn.

Met de software kunnen bezitters van een Tesla Model S hun wagen deels vanzelf laten rijden. In de auto’s zaten al allemaal sensors ingebouwd. Met de nieuwe techniek kan een bestuurder zijn wagen bijvoorbeeld zelfstandig van baan laten wisselen op de snelweg. Ook kan er volledig automatisch worden ingeparkeerd.

Tesla bracht de software vorige week al uit in de Verenigde Staten. Bij de perspresentatie waarschuwde Musk nog wel voor het gebruik ervan: “Het is een soort openbare betaversie. We willen dat mensen er voorzichtig mee omgaan. Hou de handen nog aan het stuur.”

Die waarschuwing bleek al gauw terecht, want er doken al snel filmpjes op van Tesla waarbij de automatische piloot niet goed genoeg functioneerde.

Wanneer de software in Europa precies beschikbaar komt, is nog niet bekend. In Japan is de aanvraag tot goedkeuring nog in behandeling. (AG/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content