Zes op de tien Belgen doen aan streaming

© Reuters

Streaming lijkt op enkele jaren tijd zo goed ingeburgerd dat het populairder is dan downloaden. Maar de klassieke televisie blijft het populairst.

Zo’n zestig procent van alle Belgen doet zeker één keer per week aan streaming. Al doen de meesten het zelfs een uur per dag. Daarmee is streaming populairder dan downloaden dat slechts door 51 procent van de Belgen gebeurt.

Toch blijft de tv het populairst bij de bevolking. 91 procent van de Belgen kijkt dagelijks en doet dat gemiddeld 3 uur en 11 minuten.

De cijfers uit de studie werden verzameld door Blue Rubicon in opdracht van Samsung Electronics waarbij duizend Belgen zijn ondervraagd. Daarbij leren we dat digitale publicaties in België populairder zijn dan in andere landen: 43 procent kocht ooit al eens een e-book of e-magazine. NIet onlogisch want ongeveer twee op drie huishoudens heeft een tablet. Hoeveel procent dat regelmatig doet is niet bekend.

Samsung doet met de rondvraag vooral onderzoek naar hoe populair de producten zijn die het zelf op de markt brengt. Zo weten we dankzij het onderzoek dat een Belgisch gezin gemiddeld 18 en elektrische toestellen in huis heeft, dat 79 procent dagelijks een kooktoestel gebruikt en dat gemiddeld 53 minuten per dag doet. De 21 procent die niet dagelijks een kooktoestel vastneemt heeft vermoedelijk een partner die beter kookt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content