Zet je tablet perfect naar je hand

© iStock
Samsung
Publishing Partner

Publishing Partner verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

7 december 2015, 17:00 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:17

Met een tablet kun je alles. Alleen is dat niet altijd wat een bedrijf wil wanneer het zo’n toestel aanbiedt aan een klant of een medewerker. Samsung speelt in op de groeiende behoefte aan customisering en biedt de mogelijkheid om het gebruik van de tablet in goede banen te leiden.

Op restaurant, in een toonzaal of een verkooppunt: almaar vaker maken bedrijven gebruik van tablets om hun klanten op een dynamische manier informatie aan te bieden. Maar uiteraard is het niet de bedoeling dat die klanten de instellingen van het toestel wijzigen, of de tablet gebruiken om foto’s te nemen, Facebook te raadplegen of spelletjes te spelen. Hetzelfde geldt voor de tablets die een onderneming aan haar medewerkers aanbiedt.

Een toestel bevat standaard een heleboel functies die in een professionele context niet altijd nodig zijn – en die soms zelfs niet wenselijk zijn. Daarom biedt Samsung de mogelijkheid om de toegang tot de functies van tablets en smartphones perfect af te stemmen op de specifieke wensen van een onderneming.

Een toestel bevat standaard een heleboel functies die in een professionele context niet altijd nodig zijn – en die soms zelfs niet wenselijk zijn.

Enkele voorbeelden van hoe dit er in de praktijk aan toe gaat: een aangepaste tablet met kioskfunctie in een kledingzaak geeft de klant enkel toegang tot de website van de winkel. Of een concessiehouder laat de klant toe om in de showroom met een tablet zijn gewenste wagen te configureren. In dat geval krijgt de klant via de aangepaste tablet enkel toegang tot de configuratietool.

Gecontroleerd gebruik

Voor de beperkte aanpassing van een klein aantal toestellen is een SDK (Software Development Kit) beschikbaar. Daarmee kan een onderneming – of haar ICT-partner – op een eenvoudige manier zelf een beperkt aantal aanpassingen uitvoeren. Het UZ Leuven paste op die manier tien tablets aan die nu exclusief bruikbaar zijn voor het afnemen van enquêtes bij patiënten.

In Groot-Brittannië nam McDonald’s een vloot tablets in gebruik in de kinderhoek van zijn restaurants. Kinderen kunnen er op de tablets in alle veiligheid gebruik maken van een beperkt aantal apps. Voor doorgedreven maatwerk beschikt Samsung over een team dat opdrachten voor klanten uitvoert. Voor een volume van 5.000 units van eenzelfde model geldt een richtprijs van 40.000 euro. Tot de doelgroep behoren onder meer luchtvaartmaatschappijen die tablets gebruiken voor in-flight entertainment en voor toegang tot een beperkt aantal apps, zoals Facebook.

Samsung beschikt over een kit waarmee ondernemingen zelf een beperkt aantal aanpassingen aan tablets kunnen uitvoeren.

Samsungs aanbod voor de customisering van toestellen (Samsung KNOX Customization) is beschikbaar voor de tablets uit de reeksen Samsung Galaxy Tab Active, Tab A en Tab S, en voor de smartphones uit de reeksen Samsung Galaxy S en Galaxy A.