Zet Samsung in op een driezijdig smartphone-scherm?

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Bij Samsung worden tests uitgevoerd met een driezijdig scherm, bedoeld voor mobiele apparaten. Dat beweert althans een Zuid-Koreaanse leverancier van Samsung-onderdelen.

Persbureau Bloomberg meldde begin dit jaar al dat Samsung zijn grotere Galaxy Note-smartphone zou gaan uitrusten met een driezijdig scherm.

Een Zuid-Koreaanse leverancier van Samsung-onderdelen wakkert dat gerucht nu opnieuw aan. Die beweert dat Samsung dit type scherm momenteel aan het uittesten is.

Het zou gaan om een display dat om de randen van een smartphone gebouwen wordt, zodat je er vanuit verschillende hoeken berichten op kunt lezen. De drie zijdes zouden onafhankelijk werken. Alle informatie zou nog steeds blijven binnenkomen op het scherm vooraan, maar eens je het toestel draait, zou er content verschijnen op de zijschermpjes.

Nog volgens de Zuid-Koreaanse toeleverancier zal er eind dit jaar een nieuw toestel – een Galaxy Note? – in productie gaan dat over zo’n scherm beschikt. Al zal de massaproductie nog wel even op zich laten wachten, omdat het driezijdig scherm gebruik maakt van een plastic materiaal dat gelimiteerd en moeilijk om mee te werken is, schrijft CNET.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content