Zetes blijft zeven jaar langer in Ivoorkust

Alain Wirtz, ceo van Zetes. © .

Zetes gaat voor de vierde keer aan de slag in Ivoorkust. Het mag de komende zeven jaar zich toeleggen op kaarten van het nationaal ziekenkostenverzekeringsfonds CNAM.

Net zoals bij de toewijzing van het biometrisch paspoort in 2008 wordt Zetes de technische partner van SNEDAI (Société Nationale d’Edition de Documents Administratifs et d’Identification), dat zich toelegt op het leveren van administratieve- en identiteitsdocumenten. Het doel van de kaarten is de leden van het vergoedingsfonds een efficiënte afhandeling te garanderen.

Het is al de vierde keer dat Zetes aan de slag mag in het land. Eerder produceerde het onder meer al 600.000 paspoorten. De taak van Zetes bestaat er in om infrastructuur op te zetten voor biografische en biometrische registratie en een biometrische database op te stellen. Nadien gaat het over tot de registratie en personalisatie van de kaarten.

“Dit nieuwe project, dat zeven jaar in beslag zal nemen, is de vierde opdracht die Zetes uitvoert voor Côte d’Ivoire, zegt ceo Alain Wirtz. “Op het Afrikaanse continent is nog volop behoefte aan systemen voor het identificeren van burgers. Omdat we elke fase van het proces uitvoeren, van de registratie tot de productie van de kaarten, kunnen we onze partner alle veiligheidsgaranties bieden die nodig zijn om de gegevens van de burgers te beschermen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content