Zetes neemt failliete PHI Data Nederland over (update)

Dankzij de overname zal een vijftiental mensen er aan de slag kunnen blijven.

Zetes, de Brusselse producent van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van goederen en personen, neemt de activiteiten van het failliete Nederlandse PHI Data over. Zetes wil zo zijn bestaande teams in Nederland versterken, en zijn geografische aanwezigheid bij onze noorderburen vergroten.

Financiële details betreffende de overname worden niet vrijgegeven. Voor het faillissement werkte een dertigtal mensen bij PHI Data. Dankzij de overname door Zetes zal een tien- à vijftiental mensen er aan de slag kunnen blijven, aldus de woordvoerster van Zetes.

Volgens Zetes-CEO Alain Wirtz zal de overname ‘geen aanzienlijke impact hebben op de balansstructuur van Zetes’, en kon ze snel gerealiseerd worden ‘dankzij de netto-kaspositie van de groep’. Zetes verwacht dat PHI Data een jaarlijkse omzet tussen 4 en 5 miljoen euro kan realiseren.

PHI Data ontwerpt, programmeert, integreert en onderhoudt Auto-ID en datacollectie-oplossingen, die toegepast worden in uiteenlopende branches zoals industrie, logistiek, gezondheidszorg, nutssector, overheid en financiële instellingen.

De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Ivoorkust, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 800 werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2009 bedroeg 167,5 miljoen euro.

Update 13u30: Het gaat voor de duidelijkheid om de Nederlandse vestiging van PHI Data. In een persbericht op de website van PHI Data België zegt general manager Guy Couder dat dit weinig gevolgen heeft voor de activiteiten in België en Luxemburg. Het bedrijf is hier al een andere weg ingeslagen: “PHI DATA NV/SA is bijna 30 jaar actief op de Belgische en Luxemburgse markt. Uiteraard zijn ook wij niet ongevoelig gebleken voor de recessie, maar we hebben de nodige herstructureringen achter de rug. We hebben onze strategie en visie aangepast aan de nieuwe economische realiteit. Met positieve gevolgen: we tekenen opnieuw groeicijfers op.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content