Zetes nu ook in Gabon

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Identificatiespecialist Zetes heeft nu ook een contract binnengehaald in Gabon. Het werkt daar als technisch dienstverlener voor een project dat Gemalto coördineert.

Identificatiespecialist Zetes heeft nu ook een contract binnengehaald in Gabon. Het werkt daar als technisch dienstverlener voor een project dat Gemalto coördineert.

Gabon had digitale beveiligingsspecialist Gemalto gevraagd om het beheer van de database van de Caisse nationale d’assurance maladie et de garantie sociale van Gabon (Nationale ziekteverzekering- en sociale zorgkas) te verzekeren. Dat via een ‘gezondheidskaart’. Die bevat gegevens over de sociaal verzekerden waardoor bepaald kan worden wie in welke mate recht heeft op welke zorg en welk geneesmiddel.

Zetes levert binnen die opdracht van Gemalto, waarvoor ook het Franse it-dienstenbedrijf Stimplus aan de slag is, een oplossing voor de registratie van de rechthebbenden. Ongeveer een miljoen mensen moeten zo geregistreerd worden (basisgegevens, digitale vingerafdrukken, foto). Naast de levering van registratiekits, met inbegrip van de inventarisatiekits, is Zetes ook verantwoordelijk voor de levering van de formulieren, de implementatie van de technische bijstand en de vorming van de opleiders. Die laatsten zullen op hun beurt de operators van de Nationale ziekteverzekering van Gabon, die de gegevens registreren, trainen.

De proeffase van het project, waarvoor Zetes een eerste vast registratiestation levert, is eind 2008 van start gegaan en liep gedurende het eerste trimester van 2009. Een tweede lot van 45 vaste stations wordt geleverd bij de uitrol van het project gedurende het tweede trimester van 2009. In de loop van het derde trimester zal de identificatiespecialist nog 85 mobiele registratiestations leveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content