Zetes toch niet producent van nieuw rijbewijs?

Mogelijk mag technologiebedrijf Zetes dan toch niet de Belgische rijbewijzen in bankkaartformaat produceren. Een arrest van de Raad van State beveelt de schorsing van de uitvoering van de beslissing van 29 september van de ministerraad die Zetes als winnaar van de gunningsprocedure aanduidde. Bpost, ook kandidaat voor de opdracht, stelde onduidelijkheden vast in de procedure en de Raad van State volgde daarin. Op het kabinet van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) is het arrest van 10 november gisteren aangekomen en een eerste keer bekeken.

Mogelijk mag technologiebedrijf Zetes dan toch niet de Belgische rijbewijzen in bankkaartformaat produceren. Een arrest van de Raad van State beveelt de schorsing van de uitvoering van de beslissing van 29 september van de ministerraad die Zetes als winnaar van de gunningsprocedure aanduidde. Bpost, ook kandidaat voor de opdracht, stelde onduidelijkheden vast in de procedure en de Raad van State volgde daarin.

Op het kabinet van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) is het arrest van 10 november gisteren aangekomen en een eerste keer bekeken. “Er komt nu wellicht een verduidelijking, waarna de partijen hun offerte kunnen houden of wijzigen”, zegt woordvoerder Jan Pauwels. Daarna moet dan definitief een producent worden aangeduid. Naast Zetes en bpost dienden ook Morpho en Oberthur Technologies een offerte in.

Volgens de beoordeling van de Raad van State “blinkt het bestek niet uit in helderheid” op vlak van de procesbeschrijving en de behandeling van de aanvragen. Er bestond onder meer onduidelijkheid over de spoedprocedure om een rijbewijs te krijgen en meer bepaald de betaling daarvan door de burger.

Voor die burger zal het juridische gevecht geen gevolgen hebben, benadrukt Pauwels. De geplande invoering van de nieuwe rijbewijzen kan volgens juristen gewoon volgens planning doorgaan, klinkt het. Dat zal ook nodig zijn, want van Europa moet het systeem tegen 1 januari 2013 veralgemeend ingevoerd zijn. De rijbewijzen in bankkaartformaat bestaan al in een vijftigtal gemeenten, bij wijze van proefproject.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content