Zetes verwacht stabiel 2009

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Zetes, de specialist in de identificatie van goederen en personen, heeft in 2008 een omzet gehaald op het niveau van 2007. De nettowinst zakte wel licht.

Zetes, de specialist in de identificatie van goederen en personen, heeft in 2008 een omzet gehaald op het niveau van 2007. De nettowinst zakte wel licht.

De stabiele omzet kwam niet als een verrassing. Eind januari slikte Zetes immers de eerdere groeiverwachtingen in, om een stabiel resultaat te voorspellen. Dat blijkt nu terecht. De omzet kwam uit op 177,6 miljoen euro, een stijging van 0,3 procent ten opzichte van 2007.

De nettowinst lag echter lager dan een jaar eerder. Die ging 4,2 procent achteruit tot 6 miljoen euro. Dat is te wijten aan de afdeling People ID, waar de uitstelling van de ondertekening van enkele contracten een “tijdelijke vertraging” veroorzaakte. Ceo Alain Wirtz benadrukt echter dat de uitstelling van deze contracten niet crisisgebonden was. “Dat lichte uitstel had enkel te maken met politieke factoren.” Ondertussen werden enkele van die contracten ook gewoon ondertekend.

Zetes is druk bezig met de uitbreiding van hun Print & Apply-activiteiten. In dat kader nam het bedrijf dit jaar onder andere het failliete Bopack Systems over. Gevraagd naar overnameopportuniteiten in 2009, zegt Wirtz dat “mits enkele kleine overnames, Zetes de nummer 2 van Europa kan worden op dat gebied”.

Alles bij elkaar geteld verwacht Zetes dus een stabiel 2009, met een omzet en bedrijfskasstroom op hetzelfde niveau als in 2008. Over 2008 keert het bedrijf een brutodividend uit van 0,36 euro.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content