Zetes wint Israëlische eID-deal

Een consortium onder leiding van HP, met Zetes als onderaannemer, heeft de Telem-opdracht van Israël gewonnen voor elektronische identiteitskaarten.

Een consortium onder leiding van HP, met Zetes als onderaannemer, heeft de Telem-opdracht van Israël gewonnen voor elektronische identiteitskaarten.

De totale waarde van de opdracht wordt geschat op zo’n 68 miljoen dollar voor het volledige consortium van HP, Zetes, Gemalto en Pitkit. Zetes zegt over 6 jaar tijd toch enkele miljoenen dollars brutomarge over te houden van de deal.

Telem streeft naar een “extreem veilig elektronisch identiteitsdocument voor communicatie met de overheid en allerlei publieke diensten”. Samen met HP diende Zetes in september 2006 een voorstel in. Het eindresultaat leunt dicht aan bij de Europese eID-kaarten, zoals die van België en Portugal.

Zetes heeft de leiding over de volledige productie en personalisatie van de identiteitskaarten. Het bedrijf werkt daarvoor samen met een aantal andere contractanten in dit project, zoals Allami Nyomda, een Hongaarse specialist van polycarbonaat-kaarten waarmee Zetes een sterke relatie heeft, en Pitkit, een Israëlische specialist in beveiligd printen. De Israëlische eID-kaart zal worden geproduceerd in de bedrijfsgebouwen van Pitkit. Om de productie te realiseren, verbouwt Pitkit een deel van zijn bedrijfsgebouwen en werft het nieuwe medewerkers aan.

“De Israëlische overheid stelde een zeer gedetailleerd en complex lastenboek samen”, vertelt Alain Wirtz, ceo van Zetes, in het persbericht. “We zijn dan ook erg blij dat we zijn gekozen als knowhowpartner voor de eID-kaart, gaande van de productie van de fysieke kaart, over de toevoeging van persoonsgegevens aan de chip tot de middleware sofware om de gegevens te verifiëren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content