Zeven trucs om het beste uit je internetverbinding te halen

© iStock

Ook al belooft je contract een ultrasnelle internetverbinding, soms gebeurt het dat de snelheid te wensen over laat. Om dat probleem te verhelpen, geeft de krant Metro zeven trucs om het beste uit je internetverbinding te halen.

1. Start je router opnieuw

Hou de resetknop van je router enkele seconden ingedrukt. Als je geen resetknop hebt, trek dan de stekker uit het stopcontact en wacht dertig seconden.

2. Verplaats je router

Volgens Metro is het belangrijk dat de router in het midden van de woning staat en dat de antenne verticaal geïnstalleerd is. De krant raadt ook aan zo weinig mogelijk metalen voorwerpen in de buurt van de router te leggen.

3. Kijk naar wat je medebewoners doen

Als er te veel personen tegelijkertijd een film streamen of online een spel spelen, is het logisch dat de snelheid van je internetverbinding daaronder lijdt.

4. Controleer je verbinding bij je internetprovider

Controleer de snelheid van je verbinding, bijvoorbeeld op de website speedtest. Metro raadt aan om dat op verschillende uren van de dag te doen. De verbinding zou altijd 80 of 90% moeten bedragen van wat je internetprovider belooft.

5. Controleer je WiFikanaal

Het kan zijn dat er te veel gebruikers op je wifikanaal zitten. Gebruik een programma als “Xirrus Wifi Inspector” om de snelheid van je verbinding te verhogen. Dat soort programma’s geeft een overzicht van de wifikanalen voor elke frequentie. Als je vaststelt dat je op een druk bezocht kanaal zit, kan je je IP-adres in je internetbrowser typen. Daarna moet je je gebruikersnaam en wachtwoord ingeven en kan je het kanaal in je wifi-instellingen wijzigen.

6. Vermijd storingen van andere toestellen

Babyphones, oude draagbare telefoontoestellen, microgolfovens enzovoort kunnen storingen geven. Leg ze niet tussen je router en het toestel waarmee je op internet wilt surfen.

7. Installeer een signaalversterker

Steek een signaalversterker in het stopcontact. Dat vergroot de afstand van het signaal en verhoogt de snelheid van je internetverbinding.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content