Zites en Ericsson maken Base-netwerk klaar voor Telenetklanten

. © .

Telenet schakelt Ericsson en Zites in om de zendmasten van Base onder handen te nemen vooraleer de mobiele klanten van het kabelbedrijf worden gemigreerd.

Mobiele klanten van Telenet maken momenteel gebruik van het netwerk van Orange (vroeger Mobistar). Maar door de overname van Base komt daar vanaf 2018 een einde aan. Ter voorbereiding daarvan investeert Telenet extra in het mobiele netwerk van Base.

Daarbij worden een honderdtal mobiele sites in Limburg en Oost-Vlaanderen gemoderniseerd. Tegelijk worden er duizend nieuwe mobiele sites opgezet. Dat moet enerzijds de dekkingsgraad van het Base-netwerk verhogen, maar er ook voor zorgen dat het netwerk genoeg capaciteit heeft om het miljoen mobiele klanten van Telenet op te vangen.

Telenet werkt voor het project, dat op 1 maart 2017 start, samen met Ericsson en Zites. De twee werken al lang samen, Ericsson focust zich op de netwerktechnologie, Zites staat bij het project in voor de siteacquisitie. Dat komt neer op het selecteren van de meest gepaste locaties, maar ook het design van de pylonen en de bijhorende vergunningen verzorgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content