Zo bepaalt Tinder welke potentiële dates je te zien krijgt

© Tinder

Om je profiel zo goed mogelijk te laten passen bij anderen hanteert Tinder een interne rangschikking die je ‘gewenstheid’ bepaalt.

Een grote verrassing is het niet. Om het groot aanbod datingprofielen een beetje te ordenen houdt Tinder bij hoeveel mensen bij jou naar rechts swipen (en zo aangeven de persoon in kwestie beter te willen leren kennen), en daarbij wordt ook rekening gehouden met hoe populair die personen zelf zijn. Aldus Tinder tegenover Fast Company.

Tinder nuanceert dat het niet louter om een aantrekkelijkheidsscore gaat, maar wel om iemand ‘gewenstheid’. Zo zie je op een tinderprofiel ook de leeftijd, afstand en je beroep en/of opleiding. Daarnaast kan ook de keuze van de foto belangrijk zijn, los van wie er op staat. Zo is de kans groot dat een sfeervolle foto van u op vakantie betere reacties losweekt dan een selfie die u op maandagochtend voor de eerste kop koffie neemt.

Tinder is de afgelopen jaren uitgegroeid tot zowat de populairste datingapp. Je krijgt voortdurend zeer korte profielen (foto en een kort woordje uitleg) te zien en kan een persoon leuk of niet leuk vinden door rechts of links te vegen op het scherm. Bij een wederzijdse match kan je met elkaar praten. Om mensen zo goed mogelijk met elkaar te matchen houdt de app rekening met gemeenschappelijke interesses en vrienden. Maar dus ook met hoe begeerd je zelf bent op het datingplatform.

Het is voor alle duidelijkheid niet mogelijk om je score te weten te komen. De redacteur van Fast Company leerde zijn positie kennen bij een bezoek aan het bedrijf, maar het is niet de bedoeling dat gebruikers te weten komen hoe populair ze zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content