Zo gebruikt de Belg zijn apps

Op zijn mobiel event State of Mobile doet applicatiebouwer In The Pocket een aantal interessante cijfers uit de doeken over de belgische app-gebruiker.

Op zijn mobiel event State of Mobile doet applicatiebouwer In The Pocket een aantal interessante cijfers uit de doeken over de belgische app-gebruiker.

Android beheerst vandaag ongeveer drie vierde van de markt. Toch vertaalt zich dat niet in app-gebruik. Volgens statistieken van de app-maker, gebaseerd op de 250 apps die het de laatste drie jaar in België uitbracht, gebeurt ongeveer zestig procent van alle app-downloads in België via iOS. Al neemt het percentage Android-downloaders wel langzaam toe.

Nog opmerkelijker wordt het als we kijken naar welke Androidtoestellen vandaag het vaakst opduiken bij een app-bezoek. De acht belangrijkste toestellen komen van Samsung, met de Galaxy SIII en de Galaxy SII bovenaan met respectievelijk 12,9 procent en 10,8 procent marktaandeel.

Pas op de achtste plaats zien we de Sony Ericsson LT26i en de Sony Ericsson Xperia opduiken met beiden 1,4 procent marktaandeel.

45 seconden

Wie een app gebruikt doet dat overigens zelden een half uur aan een stuk. Gemiddeld duurt het gebruik van een app 45 seconden. De meesten hangen tussen de 30 en 60 seconden. Niet helemaal onvoorspelbaar is dat we andere soorten apps gebruiken op andere tijdstippen. Zo gaan we radio- en nieuwsapps vooral in de ochtend gebruiken. Waar apps voor kinderen rond 17 uur pieken, gevolgd door kookapps (20 uur) en concertapplicaties vanaf 22 uur.

In The Pocket kijkt ook naar hoe we onze tablet gebruiken. Waar we een smartphone ongeveer even vaak doorheen de dag wordt gebruikt, met kleine piek in de vroege avond, zien we dat het gebruik van tablets doorheen de dag vrij beperkt blijft, maar na de werkuren in gebruik stijgt. Overigens houdt 65 procent zijn tablet vast in landscape-modus, tegenover 35 procent in portrait modus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content