Zo werkt de Embracelet, een Vlaamse smartband voor senioren (VIDEO)

© VRT

Twee senioren testten de Embracelet uit, een initiatief van een groep Vlaamse ondernemers en CD&V-voorzitter Wouter Beke. Het is een slimme armband die familieleden van ouderen alarmeert als er iets met hen gebeurt. ‘Ik kan niet goed overweg met een gsm, maar dit is een grote hulp.’

De Embracelet, die gedragen dient te worden door senioren, gaat gepaard met een app die familieleden kunnen installeren om permanent met hen in contact te blijven.

Als er iets met de ouderen gebeurt, worden de familieleden verwittigd. Andersom kunnen de senioren ook altijd zelf hun familie oproepen.

In onderstaande video van VRT licht technologie-ondernemer en mede-initiatiefnemer Peter Hinssen de Embracelet toe, en wordt getoond hoe twee senioren aan de slag gingen met een prototype van de armband.

‘Mijn echtgenoot is een zware hartpatiënt. Als er een ambulance nodig is, moet je maar op een knop van de Embracelet duwen’, zegt Josephine Van Hout. ‘Ik kan niet goed overweg met een gsm, maar dit zal een grote hulp zijn’, aldus haar man, Frans Immens.

De Embracelet komt tegen de zomer op de markt voor een prijs van 399 euro of 29 euro per maand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content