Zoekt Apple zijn heil in de medische sector en de auto-industrie?

. © Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er komen nieuwe, onverwachte Apple-producten, zei CEO Tim Cook onlangs. Mogelijk gaat Apple de medische sector en de auto-industrie bestormen.

Apple krijgt al enkele jaren kritiek omdat het geen vernieuwende producten meer zou lanceren. “We kunnen geen even kwaliteitsvolle dingen doen als we te veel tegelijk maken, dus we blijven een beperkt aantal dingen maken, en we blijven die geweldig maken.”, zei Tim Cook onlangs in een interview met de Wall Street Journal.

“Toch zullen er ook nieuwe productcategorieën komen. We werken aan schitterende dingen”, voegde hij eraan toe. Volgens The San Francisco Chronicle gaat Apple zijn heil zoeken in de medische wereld en de auto-industrie.

Apparaatje om hartaanvallen te voorspellen

Zo zou het bedrijf uit Cupertino samen met ingenieur Tomlison Holman, de uitvinder van het geluidssysteem THX, een apparaatje aan het ontwikkelen zijn dat hartfalen en hartaanvallen kan voorspellen middels sensoren die het geluid van de bloedstroom kunnen horen.

Ook de te verschijnen iWatch zou opgebouwd worden rond fitnessfuncties, en ook bij iOS 8 zou de focus voor een deel op gezondheid komen te liggen. Apple nam de jongste tijd al meerdere medische krachten in dienst, zoals de Nederlandse ‘slaapexpert’ Roy Raymann.

Neemt Apple autofabrikant Tesla over?

Daarnaast wordt (nog maar) eens beweerd dat Apple de autosector wil gaan bestormen. The San Francisco Chronicle heeft van een anonieme bron vernomen dat er een gesprek heeft plaatsgevonden tussen Tesla-baas Elon Musk en Apple-hoofd voor fusies en overnames Adrian Perica, en dat mogelijk ook Tim Cook van de partij was. Tesla staat bekend om zijn luxueuze elektrische auto’s. De fabrikant is beursgenoteerd en heeft een waarde van bijna 18 miljard euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content