Zonnig bij Zetes

De barometer staat, in tegenstelling tot vorig jaar, op zonnig bij identificatiespecialist Zetes. Het bedrijf groeit in beide afdelingen (Goods ID en People ID) naar behoren.

De barometer staat, in tegenstelling tot vorig jaar, op zonnig bij identificatiespecialist Zetes. Het bedrijf groeit in beide afdelingen (Goods ID en People ID) naar behoren.

Zetes ziet in het eerste halfjaar van 2007 de omzet met 32 procent groeien tot 87,4 miljoen euro. Het courante nettoresultaat bedraagt 3,1 miljoen euro, 31 procent hoger dan een jaar geleden. Het geconsolideerde nettoresultaat groeide van 2,34 naar 2,87 miljoen euro.

De omzetgroei van Goods ID (goederenidentificatie) is traditioneel sterk en was dat ook dit semester. De groei van 33,7 procent tot 70,7 miljoen euro werd deels gehaald uit organische groei, deels uit overnames (van onder meer Peak).

Bij Zetes werd al ruim een jaar gesnakt naar een groot contract in de People ID. De omzet van die afdeling ging bij de jaarresultaten met bijna de helft achteruit. Nu ziet de firma een omzetstijging van 25,3 procent tot 16,7 miljoen euro, dankzij een aantal lopende contracten (Belgische eID-kaart, kiezerregistratie Togo, …). Nieuwe, vrij aanzienlijke contracten waren er nochtans ook, maar die tellen pas in het tweede semester of zelfs pas in de komende zes jaar mee. Onder meer de eID-kaart in Portugal, de vernieuwing van de middleware voor de Belgische eID-kaart en het Europese visum-proefproject Biodev II zijn mooie referenties.

Over de toekomst blijft Zetes wel erg vaag. De firma noemt onder meer de ‘versteviging van haar statuut als pan-Europese speler’ in Goods ID met de overname van het Franse Interscan. Voor People ID lijkt de firma tevreden te zijn met de nieuwe referenties, maar volgen er geen echte toekomstperspectieven. Ook richtcijfers voor het volledige boekjaar geeft Zetes niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content