Zuckerberg: ‘We moeten gratis kunnen internetten zoals we gratis het noodnummer kunnen bellen’

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook © REUTERS
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

‘Net zoals je zonder beltegoed altijd 911 kunt bellen in de VS, zou je zonder abonnement of databundel ook toegang moeten kunnen krijgen tot basisdiensten op internet’, vindt Facebooktopman Mark Zuckerberg.

In een interview met Bloomberg gaat Zuckerberg in op Internet.org, het project waar hij aan meewerkt om de miljarden mensen die vandaag nog zonder internet zitten online te krijgen.

Volgens de Facebook-CEO is internettoegang immers een mensenrecht. ‘We willen met Internet.org een model creëren dat vergelijkbaar is met 911 in de VS’, aldus Zuckerberg. ‘Ook als je niet betaald hebt voor een telefoontariefplan, kan je altijd dat noodnummer bellen om basishulp te krijgen. Wij denken dat er een equivalent zou moeten zijn voor het internet, waarbij je ook zonder databundel toegang kan krijgen tot basisdiensten op internet: medische informatie, educatieve hulpmiddelen of communicatietools.’ Met die communicatietools doelt hij wellicht op Facebook.

Telecomoperatoren zouden die diensten gratis moeten kunnen aanbieden, dus moet het ook goedkoop om te doen zijn voor hen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content