Zuid-Korea gaat handel in virtuele munten reguleren

© Thinkstock

Zuid-Korea gaat maatregelen nemen om de handel in virtuele munten zoals bitcoin en ethereum veiliger te laten verlopen. Tegelijk overweegt het een belasting op de winst.

Cryptocurrencies zijn bijzonder populair in Zuid-Korea en de felle koersstijging van sommige munten heeft zelfs doorsnee burgers gemotiveerd om dit jaar mee te surfen op het succes. Vaak gebeurt dat via mobiele apps waarmee ze rechtstreeks munten kunnen inwisselen.

Dat heeft de Zuid-Koreaanse overheid er volgens Reuters toe aangezet afspraken te maken met 14 currency exchanges, waar dergelijke virtuele munten kunnen ingewisseld worden. Zij zullen enkel nog gebruikers toelaten wiens identiteit werd gecontroleerd door een klassieke financiële speler, zoals een bank.

Ook komt er een verbod om geld te wisselen voor minderjarigen en overweegt het land belastingen te heffen op de winst uit de verkoop van bitcoin en vergelijkbare munten.

Eerder dit najaar verbood het land al ICO’s, initial coin offerings. Dat zijn kapitaalrondes waarbij een bedrijf haar eigen virtuele munt opricht die dan kan gekocht worden. Zo is het immers mogelijk om bepaalde regels te omzeilen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content