Zuid-Korea wil 5G testen in 2018

Als het aan Zuid-Korea ligt, dan gaat het land tegen 2020 commerciële diensten voor 5G aanbieden.

Als het aan Zuid-Korea ligt, dan gaat het land tegen 2020 commerciële diensten voor 5G aanbieden.
Voor het project heeft het bedrijf 150 experten van verschillende technologiebedrijven uitgenodigd, waaronder Samsung. In mei van dit jaar beweerde het bedrijf al een grote doorbraak te hebben in het versturen van data via een ultrahoge frequentie (UHF), wat aan een snelheid van 1 Gbps ging.

Volgens Techinasia, dat QQ Tech citeert, hoopt Zuid-Korea door zijn vroege start een voorloper te worden. Concreet gaat het om testen tegen 2018 en een commerciëel aanbod tegen 2020.

Wel moeten we daarbij opmerken dat de huidige onderzoeken en aankondigingen rond 5G nog ver van een afgewerkt product staan. Vandaag onderzoeken bedrijven als Ericcson, Huawei, ZTE en andere spelers de mogelijkheden op vlak van snelheid via mobiele netwerken.

Dat moet vervolgens uitgebreid worden getest, bijvoorbeeld bij meerdere gebruikers of in een omgeving met storende factoren (zoals gebouwen). We zijn dus nog een eind verwijderd vooraleer er een standaard is afgesproken die het huidige 4G kan opvolgen en dus ook kan worden toegepast in smartphones en zendmasten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content