Zware reorganisatie verwacht bij dochter Deutsche Telekom

Dochteronderneming T-Systems van het telecombedrijf Deutsche Telekom staat een ingrijpende reorganisatie te wachten. Dat meldde de Duitse zakenkrant Handelsblatt maandag.

Dochteronderneming T-Systems van het telecombedrijf Deutsche Telekom staat een ingrijpende reorganisatie te wachten. Dat meldde de Duitse zakenkrant Handelsblatt maandag.

Vakbonden vrezen dat het banenverlies kan oplopen tot 8.000 arbeidsplaatsen. T-Systems is ook actief in België, met een vestiging in Groot-Bijgaarden (Dilbeek).

T-Systems, dat de IT beheert van grote bedrijven, geldt onder meer wegens het lage rendement al jaren als het zorgenkind van Deutsche Telekom. De onderneming is onderhevig aan zware concurrentie en de winsten zijn klein. Daarom wil het bedrijf volgens informatie van Handelsblatt 4.000 tot 6.000 banen schrappen. De bonden vrezen zelfs dat het banenverlies kan oplopen tot 8.000.

Een woordvoerder van Deutsche Telekom zei in reactie op de cijfers dat het om “speculatie” gaan, maar hij bevestigde dat er plannen zijn om het bedrijf om te bouwen.

Topman Reinhard Clemens van T-Systems zou zijn bedrijf willen omvormen tot een dienstverlener die meer digitale activiteiten van de toekomst aanbiedt, zoals cloud en platforms. Hij denk dat dit meer winst gaat opleveren. Bij de huidige activiteiten zou de winstgevendheid verder opgevoerd moeten worden.

T-Systems telt ruim 52.000 werknemers en realiseerde vorig jaar een omzet van 10 miljard euro. Volgens het Handelsblatt wil het management van Deutsche Telekom de raad van toezicht inlichten over de plannen op 12 december.

Enkele weken geleden kondigde Deutsche Telekom dat het een belang van 70 procent in zijn internetdochter Scout24 verkoopt aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Hellman & Friedman voor ongeveer 1,5 miljard euro in contanten. In België is die internetdochter actief met autoscout24.be en friendscout24.be. (Belga)

Partner Content