Zwitserse horlogesector vreest smartwatch niet

© iStock

De Zwitserse horloge-industrie denkt niet dat ze zwaar getroffen zal worden door de opkomst van de smartwatch. Dat heeft François Thiébaud, topman van Swatch Group, woensdag duidelijk gemaakt op de Zwitserse horloge- en sieradenbeurs Baselworld.

Thiébaud stelt dat de smartwatches voorlopig niet het verwachte succes hebben gekend. Bovendien zijn die slimme horloges snel verouderd, zo klinkt het nog. “Veel jonge mensen zijn er wel in geïnteresseerd, maar later zullen ze een Zwitsers horloge willen.”

Toch kende de Zwitserse horloge-industrie in 2015 een lichte terugval. Er werden vorig jaar 28,1 miljoen uurwerken verkocht, een daling met 1,6 procent. De omzet ging met 3,3 procent achteruit tot 21,5 miljard Zwitserse frank (18,5 miljard euro). Verschillenden analisten verwijzen in een verklaring dan ook naar de smartwatches. Onder meer het vorig jaar gelanceerde slimme horloge van de Amerikaanse technologiereus Apple zou een belangrijke rol spelen.

Maar volgens Thiébaud is de daling vooral een gevolg van de huidige economische situatie. Onder meer de beursturbulentie in China en de gevolgen van de Parijse terreuraanslagen voor het toerisme, hebben volgens hem een negatieve impact gehad op het verkoopcijfer. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content