AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO-processors herschrijven de regels van visualisatie

AMD
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

1 december 2021, 10:15 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 06:46

Een nieuwe generatie krachtige tools voor visualisatie en rendering helpt professionals bij het vertalen van hun verbeelding naar waardevolle nieuwe producten en ervaringen. VoxlVision uit Baltimore vertelt hoe Threadripper™ PRO helpt om klanten de allerbeste immersive media, digitale illustraties en animaties te leveren door te investeren in kritieke workstations.

Een betere verbeeldingsmachine bouwen: visualisatieworkstations

Voor een bedrijf als VoxlVision vereist de nieuwe standaard op het vlak van visualisatieverwerking een net zo grote stap vooruit op het gebied van de prestaties van de workstations. Maar niet elke intensieve computertaak verloopt op dezelfde manier. De prestaties van software voor rendering en reality capturing is afhankelijk van grote aantallen CPU-cores. Ontwerpapplicaties als CAD en BIM profiteren van een hoge CPU-kloksnelheid, terwijl die kloksnelheid vroeger juist achterbleef naarmate er meer cores werden toegevoegd.

Compromisloze prestaties: AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO

De IT-afdelingen van zowel grote als groeiende organisaties werden gedwongen om systemen te optimaliseren voor ofwel een groot aantal cores, ofwel een hogere kloksnelheid. Dat maakte het vrijwel onmogelijk om een specifieke workstationconfiguratie die efficiënt overweg kan met uiteenlopende professionele applicatiebottlenecks als standaard te nemen.

AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO-processors zijn juist gebouwd om af te rekenen met dit soort moeilijke keuzes. Ze leveren intensieve computerprestaties, aangestuurd door een nog nooit eerder vertoonde combinatie van meer cores én hoge kloksnelheden. Het resultaat is een superieure applicatiesnelheid bij allerlei soorten ontwerp- en visualisatietaken.

AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO-processors herschrijven de regels van visualisatie

Het juiste gereedschap voor de juiste klus

Wat voor visualisatietaken je ook ondersteunt, er staat altijd een Ryzen™ Threadripper™ PRO-processor klaar om je te helpen de volgende stap te visualiseren. Denk bijvoorbeeld aan de 3945WX, de eerste 12-core workstationprocessor met een basiskloksnelheid van maximaal 4,0 GHz, en aan de 3995WX, de eerste processor met 64 cores in één CPU.

Met vertrouwen werken aan virtualisatiemogelijkheden

Virtualisatie is altijd een efficiënte manier geweest om computerbronnen te delen, al gold dat voorheen niet voor intensieve CPU-taken als visualisatie. Verbeterde prestaties, mogelijk gemaakt door AMD Threadripper™ PRO, helpen visualisatiebedrijven hun workstationbehoeften te virtualiseren en zo de kosten van creativiteit en samenwerking terug te dringen, waarbij één gevirtualiseerd systeem vijf of zes fysieke workstations vervangt.

“Voor een studio als de onze is schaalbaarheid cruciaal”, zegt Ted Vitale, oprichter van VoxlVision. “Het mooie van een hoog aantal cores is dat ik niet zoveel computers hoef te kopen. Eén Threadripper™ PRO-processor kan de plaats innemen van vijf of zes fysieke systemen.”