AWS Summit Amsterdam: alle geheimen van de cloud onthuld

AWS
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

25 februari 2020, 13:09 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:40

Of u de stap naar de cloud nog overweegt, of er intussen al een ruime ervaring mee heeft uitgebouwd, op de Amazon Web Services Summit vindt u zonder twijfel het antwoord op al uw vragen. Het gratis evenement van Amazon Web Services vindt plaats op 8 april in Amsterdam RAI.

De Amazon Web Services Summit in Amsterdam verwacht zowat vijfduizend bezoekers. Het evenement past in een reeks van eendaagse programma’s die Amazon over de hele wereld organiseert. Tijdens de AWS Summit introduceert het bedrijf zijn cloudplatform bij nieuwsgierige starters. Even goed vormt het evenement de uitgelezen kans voor meer ervaren gebruikers om Amazon-specialisten te ontmoeten, training te volgen en bij te leren over hoe ze nog meer voordeel kunnen halen uit de cloud.

Klantenverhalen en workshops

De dag gaat van start met een keynote van Sandy Carter, verantwoordelijk voor Public Sector Partners & Programs bij AWS. Zij geeft een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in AWS en introduceert onder meer een aantal klantengetuigenissen. Wie concreet met AWS aan de slag wil, kan aansluitend terecht bij een uitgebreid aanbod aan diepgaande, technische workshops onder leiding van AWS-experten en AWS-partners. Daarnaast komen heel wat klanten naar de AWS Summit om hun ervaring met AWS – en de waardevolle lessen die ze daaruit trokken – met het publiek te delen. Op de Solutions Expo is bovendien een plejade aan nieuwe oplossingen van nabij te ontdekken.

Aan de slag met machine learning

De onderwerpen die tijdens de AWS Summit op de agenda staan, gaan van best practices voor het uitrollen van applicaties op AWS, de optimalisering van hun prestaties en de monitoring van clouddiensten, tot het beheer van security en de zoektocht naar kostenbesparing. Dit jaar is er onder meer speciale aandacht voor artificiële intelligentie en machine learning. De bezoekers van het evenement vernemen er uit eerste hand hoe ze toepassingen voor AI en ML kunnen inzetten, maar ook – minstens even belangrijk – hoe ze die vervolgens in een begrijpelijke business case verpakken voor het management.

AWS Summit Amsterdam: alle geheimen van de cloud onthuld

Op de AWS Summit zijn er diverse sessies gepland rond het bouwen van modellen voor machine learning op basis van Amazon SageMaker, een platform dat kant-en-klare algoritmes gebruikt en ingebouwde ondersteuning voor populaire frameworks zoals PyTorch, TensorFlow en Apache MXNet aanbiedt.

In alle veiligheid

Wanneer u – ook dankzij de kennis die u op de AWS Summit opdoet – straks nieuwe AWS-oplossingen uitrolt, is het uiteraard belangrijk dat u daar een flexibele oplossing voor identiteits- en toegangsbeheer aan koppelt. Op het evenement leert u hoe de AWS Identity Services u helpen om uw applicaties en data adequaat te beschermen, terwijl uw gebruikers tegelijk toch over een flexibele en performante werkomgeving blijven beschikken.

AWS DeepRacer League

Ontwikkelaars die zin hebben in een extra uitdaging, nemen het tijdens het evenement tegen elkaar op in de AWS DeepRacer League. Dat is wereldwijd de eerste racecompetitie voor zelfrijdende wagens – en meteen ook de beste manier om te demonstreren hoe bedreven u als ontwikkelaar bent met machine learning. Tijdens de AWS Summit zijn er in dat verband diverse extra sessies gepland, onder meer rond reinforced learning. Ontwikkelaars kunnen er verder ook experimenteren met een 3D-racesimulator – in de cloud – alvorens ze hun wagen testen op de fysieke racetrack.

Klinkt interessant? Het volledige programma – en de mogelijkheid om te registreren – vindt u hier: https://aws.amazon.com/events/summits/amsterdam/