Beleef de kracht van technologie

Vanroey.be
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

26 september 2019, 16:47 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:38

In het Experience Center in Geel nemen de klanten van VanRoey.be zelf de proef op de som. De IT-integrator biedt er de mogelijkheid om nieuwe technologieën in de praktijk te testen.

Bedrijven focussen in de eerste plaats op hun bestaande business. Daarnaast blijft er vaak weinig tijd over voor toekomstgerichte experimenten. Dat is begrijpelijk, maar niet zonder risico. De markt verandert immers snel. Het gebruik van nieuwe technologie laat bedrijven toe heel gericht op die nieuwe omstandigheden in te spelen. “Alleen weten ze vaak niet meteen hoe ze daar zelf mee kunnen starten”, zegt Pat Van Roey, general manager bij VanRoey.be. “Met ons Experience Center willen we die drempel verlagen. We vatten het center op als een inspiratiehub. Hier kunnen bedrijven in de praktijk kennis komen maken met de voordelen van nieuwe technologie. Willen ze een digitaal project opstarten, dan kunnen ze dat bij ons komen testen.”

Beleef de kracht van technologie

IoT en AI in de praktijk

Bij de officiële opening van het Experience Center kregen klanten en partners alvast de mogelijkheid om bij een aantal interactieve stands diverse nieuwe technologieën te ontdekken. “We tonen concreet hoe we technologie op een laagdrempelige manier inpassen in de context van een bedrijf”, zegt Nicolas Mertens, Solution Architect IoT & AI bij VanRoey.be. In het Experience Center bevindt zich onder meer een werkende IoT-opstelling die een basis biedt voor preventief machine-onderhoud. Sensoren capteren data bij enkele motoren, waarbij een dashboard in real time de prestaties van die motoren weergeeft.

Nicolas Mertens, Solution Architect IoT & AI bij VanRoey.be:
Nicolas Mertens, Solution Architect IoT & AI bij VanRoey.be: “We tonen in het Experience Center concreet hoe we nieuwe technologie op een laagdrempelige manier inpassen in de context van een bedrijf.”

Een andere toepassing maakt gebruik van cognitieve services in de cloud. Artificiële intelligentie vergroot daarbij de toegevoegde waarde van bewakingscamera’s. Een bouwbedrijf, bijvoorbeeld, kan met artificiële intelligentie de bewakingsbeelden van een werf analyseren en zo nagaan in welke mate de medewerkers de voorschriften volgen rond het dragen van een helm of een veiligheidsbril. Het is een toepassing die goed aangeeft hoe je op een eenvoudige manier extra informatie kunt verzamelen. “Vroeger was er geen sluitend toezicht op het dragen van veiligheidskledij”, klinkt het. “Want uiteraard draagt iedereen altijd een helm op de momenten dat de projectleider op de werf verschijnt.”

Meer voordeel uit nieuwe technologie

Ook rond Industrie 4.0 valt er in het Experience Center heel wat op te steken. “We tonen via een werkende opstelling hoe je oude, analoge machines toch op het digitale verhaal kunt aansluiten”, zegt Nicolas Mertens. In het Experience Center is onder meer een oude waterpomp van sensoren voorzien, wat toelaat de machine met een app op de smartphone – via de cloud – op te volgen. “In het Experience Center kun je dat soort toepassingen met je eigen ogen aan het werk zien”, besluit Pat Van Roey. “We tonen hoe nieuwe technologie haar beloftes waarmaakt. Daarmee willen we onze klanten inspireren om ook zelf meer voordeel te halen uit nieuwe technologie.”

Beleef de kracht van technologie

Ontdek zelf de voordelen die nieuwe technologieën jou te bieden hebben. Vraag vandaag nog een bezoek aan ons Experience Center aan!