Bewegingsvrijheid om vooruitgang te boeken op het werk

Sennheiser
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

28 augustus 2018, 17:25 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:25

Dit is het perfecte moment om uw werkplek een gezondere plek te maken, want draadloze headsets maken het makkelijker om het welzijn van uw werknemers te verbeteren middels een mobielere werkplek. Technologieën als Unified Communications en mobiele apparaten maken bedrijven wendbaarder en flexibeler, maar kantoormedewerkers zijn vaak nog gebonden aan hun bureau, wat een negatieve invloed heeft op hun productiviteit en gezondheid. Maar dankzij de nieuwste generatie draadloze technologie zegt Sennheiser dat werknemers hun dagen niet langer zittend hoeven door te brengen.

Het is tijd om de werkplek gezonder te maken: in een zakenwereld die almaar sneller beweegt, levert het mobieler maken van uw werknemers niet alleen gezondheidsvoordelen op, het kan ook de productiviteit verhogen door multitasking, samenwerking en tevredenheid van uw werknemers te vergroten. Dat is de reden dat vooruitstrevende ondernemingen de kansen omarmen die moderne communicatie-oplossingen zoals draadloze headsets te bieden hebben. Dankzij geavanceerde UC-geoptimaliseerde mogelijkheden en gebruiksvriendelijke functies spelen die een belangrijke rol in het vergroten van het welzijn van uw werknemers en het maakt ze mobieler.

Naast praktijken als stoelloze vergaderingen en staande bureaus zijn professionele draadloze headsets essentieel om een mobiele werkplek te creëren. De voordelen hiervan zijn de vrijheid van handsfree gebruik, wat essentieel is voor mobiliteit, en de ergonomische voordelen boven handheld telefoons voor langere gesprekken. Vandaag de dag heeft u met draadloze technologieën een groter bereik, waardoor het eenvoudiger is om verder te praten terwijl u rondloopt. U blijft altijd perfect verstaanbaar en dankzij de uitstekende geluidskwaliteit kunt u alles goed verstaan, zelfs in rumoerige omgevingen.

Bewegingsvrijheid om vooruitgang te boeken op het werk

De gezondsheidsrisico’s van zittende werkstijl

Stappen ondernemen om de werkvloer te verbeteren kan het leven voor werknemers plezieriger maken, maar er zijn nog meer belangrijke redenen om in actie te komen. Onderzoek naar het welzijn van werknemers duidt erop dat er verschillende gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan de zittende levensstijl waarin werknemers gedwongen worden door veel kantooromgevingen [i]. Langere tijd een zittende positie aanhouden zonder te bewegen kan bijvoorbeeld leiden tot de samendrukking van interne organen en leiden tot een verminderde doorbloeding van andere lichaamsdelen [ii]. Hierdoor kan de bloeddruk stijgen, kunnen hart- en vaatproblemen ontstaan en zelfs het risico op diabetes vergroten [iii]. Met het oog op productiviteit zijn er ook aanwijzingen dat door verminderde doorbloeding ook concentratieproblemen kunnen optreden, doordat er te weinig vers bloed en zuurstof naar de hersenen gaan.

Naast de lange-termijnrisico’s die verbonden zijn aan te weinig lichaamsbeweging, kan een gebrek aan een ergonomische werkomgeving ook leiden tot nek- en rugklachten. Hand-held apparaten, zoals bureau- en mobiele telefoons moeten door werknemers van tussen nek en schouder vastgeklemd worden om handen vrij te maken voor andere taken. Door deze slechte houding (die makkelijk voorkomen kan worden met een headset) worden de nekwervels [iv] samengedrukt, wat kan leiden tot ongemak, schouder- en rugpijn, aangezien de wervels onder onnodige druk komen te staan.

Bewegingsvrijheid om vooruitgang te boeken op het werk

Maak uw team mobiel met draadloos

“Bedrijven moeten een holistische benadering nemen bij het inrichten van hun werkomgevingen en praktijken. Hierdoor kan de gezondheid en productiviteit van werknemers verbeterd worden en uw werknemers helpen gezondere gewoonten aan te houden,” legde Andreas Bach, directeur van Sennheiser Communications A/S uit. “Er is geen panklare oplossing, maar headsets vormen al langere tijd een essentieel onderdeel voor een betere ergonomie. Tegenwoordig worden deze voordelen versterkt door nieuwe draadloze technologieën, waardoor werknemers gedurende de dag meer lichaamsbeweging kunnen krijgen.”

Sennheiser biedt een ruim assortiment headsetoplossingen die ontworpen zijn om naadloos aan te sluiten op alle grote unified communications-platforms, onbeperkte mobiliteit mogelijk maken en een ongekende geluidskwaliteit bieden. Geniet van maximaal comfort dankzij een ongeëvenaard ergonomisch ontwerp en hoogwaardige materialen, of u het zo nu en dan gebruikt of de hele dag lang. En dankzij de geweldige batterijcapaciteit kunt u de hele dag lang van al die voordelen profiteren.

Voor meer informatie over de draadloze headsetoplossingen van Sennheiser bezoekt u www.sennheiser.com/wellbeing.

Over Sennheiser

Sennheiser geeft de toekomst van audio vorm – een visie die gebouwd is op een cultuur van meer dan 70 jaar innovatie, die diepgeworteld zit in dit familiebedrijf. Sennheiser, opgericht in 1945, is een van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van headphones, microfoons en draadloze zendsystemen. Met 20 vestigingen en trouwe handelspartners is het bedrijf actief in meer dan 50 landen en heeft haar eigen productiefaciliteiten in Duitsland, Ierland en de VS. Sennheiser heeft wereldwijd 2.800 werknemers, met een passie voor uitmuntende audio. Sinds 2013 staan Daniel Sennheiser en Dr. Andreas Sennheiser aan het roer bij Sennheiser, de derde generatie van de familie. Als onderdeel van de Sennheiser Group is de joint venture Sennheiser Communications A/S gespecialiseerd in draadloze en bedrade headsets en speakerphones voor contactcenters, kantoren en Unified Communications-omgevingen, alsmede headsets voor gaming en mobiele apparaten. In 2016 bedroegen omzet van de Sennheiser Group in totaal € 658,4 miljoen. www.sennheiser.com

i “Physical Activity 2016: Progress and Challenges”, the Lancet, 27 juli 2016, http://www.thelancet.com/series/physical-activity-2016

ii “The Health Hazards of Sitting”, The Washington Post, 20 januari 2014, https://www.washingtonpost.com/apps/g/page/national/the-health-hazards-of-sitting/750/

iii “The sedentary office: a growing case for change towards better health and productivity” rapport uit 2015 in het BMJ (British Medical Journal), geciteerd door Get Australia Standing, http://getaustraliastanding.org/pdfs/gbs/expert_statement.pdf

iv “The Health Hazards of Sitting”, The Washington Post, 20 januari 2014, https://www.washingtonpost.com/apps/g/page/national/the-health-hazards-of-sitting/750/