Centraliseer uw IT-netwerken met SDx

Proximus Enterprise
Proximus Enterprise
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

21 december 2020, 14:45 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:44

Een slim, flexibel en dynamisch netwerk is de held van elk bedrijf! Zijn voordelen: het zorgt voor een sneller en efficiënter IT-beheer en minder individuele configuratiewijzigingen. Ontdek de toegevoegde waarde van een Software Defined Network (SDx) voor uw bedrijf.

Een nieuwe generatie netwerkinfrastructuur gebaseerd op software

Het is geen sinecure om de netwerkinfrastructuur in al uw vestigingen snel en eenvoudig te configureren op basis van de trafiek of de noden van de applicaties op dat moment. Dat is nochtans belangrijk want de digitale transformatie vereist een vereenvoudigd netwerkbeheer.

Gebruikers verwachten overal dezelfde uitstekende ervaring.

Dat vereenvoudigd beheer wordt mogelijk gemaakt door een Software Defined Network (SDx). Die technologie plaatst een softwarelaag over het netwerk om verschillende devices, sites of datacenters eenvoudig te kunnen linken en centraal te beheren. Zo kunnen ondernemingen hun netwerk slim managen via software.

De voordelen van Software Defined Networks

Dankzij SDx beheert en configureert u alle componenten van uw netwerk vanuit een centraal dashboard. SDx heeft tal van voordelen:

  • Er kunnen efficiënter wijzigingen worden aangebracht in het netwerk en dit in overeenstemming met de recentste beleidslijnen binnen het bedrijf.
  • Kritische toepassingen communiceren sneller met de cloud.
  • Er worden back-ups gemaakt wanneer een deel van het netwerk uitvalt.
  • Segmenteren wordt eenvoudiger, het netwerk daardoor veiliger.
Het ‘centrale brein’ zorgt ervoor dat het netwerk leert en zichzelf aanpast bij incidenten.

Resultaat: de uniformisering, rationalisering en automatisering van een intelligent netwerk garanderen een grotere beschikbaarheid van de infrastructuuren een lagere total cost of ownership.

Een praktisch voorbeeld

Een grote HR-dienstverlener wilde zijn netwerkinfrastructuur moderniseren. Telkens als er nieuwe netwerkapparatuur werd toegevoegd, moesten de technici alle instellingen ter plaatse gaan doorvoeren. Manuele configuraties kosten echter handenvol tijd en geld en zijn moeilijk te herstellen als er fouten optreden.

Het bedrijf besloot dus om te kiezen voor een SD-WAN-oplossing. Vandaag kunnen de technici alle instellingen via templates doorvoeren op één centraal dashboard. Dat is sneller en goedkoper, maar ook veiliger. Met SDx zijn de kosten met de helft gedaald. En werd de investering in nauwelijks drie jaar terugverdiend.

Tegen eind 2023 zal ongeveer 60% van de ondernemingen SD-WAN hebben om hun netwerk flexibeler te maken en cloudtoepassingen beter te ondersteunen.

Werk met een totale dienstverlener

SDx heeft 3 mogelijke toepassingen: SD-LAN (verbinding van devices met een centraal beheer), SD-WAN (slim beheer van de trafiek tussen de verschillende sites) en SD-DC (gemakkelijk beheer van de datacenters).

Proximus biedt u het breedste gamma oplossingen en professional services

Proximus helpt u de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden en begeleidt u tot aan de implementatie en automatisatie, precies op maat van uw organisatie. Zo benut u optimaal alle voordelen van deze technologie.

Wat is de toegevoegde waarde van SDx voor uw bedrijf?

Doe zelf de analyse.