De 5G-revolutie: welke stappen moet je doorlopen?

NTT Ltd.
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

23 mei 2022, 13:25 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 06:52

Telco’s en MNO’s (Mobile Network Operators) hebben tot vandaag nog niet zo veel gebruik gemaakt van de explosieve groei van mobiele connectiviteit als ze hadden gehoopt, noch van de innovaties. Hierdoor staan de winstmarges van MNO’s onder druk. Maar hoe zit dat met 5G?

Aangezien de uitrol van 5G zich nog in een relatief vroeg stadium bevindt, is het belangrijk dat bedrijven goed op een rijtje zetten hoe hun investering uiteindelijk winstgevend kan zijn. Bedrijven beginnen natuurlijk niet van nul, omdat bepaalde technologieën al aanwezig zijn, zoals monitorings- en beveiligingsoplossingen en eerdere mobiele technologieën, en ook zonder 5G voordelen opleveren. Zorg voor een systematische, zorgvuldig geplande en stapsgewijze aanpak, waarbij je begint met het opzetten van een 5G faciliterende structuur. Deze technologieën moeten onderdeel van een langetermijnstrategie worden, waarbij ze meer gebruikt worden naarmate 5G op grotere schaal beschikbaar is.

Een van de diensten die MNO’s in dit kader kunnen aanbieden is in de richting van privéwerkplekken, die meerdere locaties en gebruikers op hoge snelheid met elkaar verbinden. 5G zorgt zo voor een nieuwe dimensie in samenwerking, met hoge snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Om zoveel mogelijk uit 5G te halen voor de toekomst, zijn twee stappen noodzakelijk:

* Ontwikkel de capaciteit om zakelijke diensten te leveren met een cloud-achtige klantervaring, kostenbasis en toegangssnelheid.

* 5G zo uitrollen dat de nieuwe technologie geleidelijk aan wordt geïmplementeerd en in het hart van het bedrijfsmodel wordt verankerd.

Maar let op, 5G alleen is niet de sleutel tot succes. Het is de eerste stap bij het uitstippelen van de route naar de toekomst, die niet langer mag worden uitgesteld. De hulp van een strategisch partner kan hierbij goed van pas komen. Belangrijke vragen om samen te beantwoorden zijn onder meer:

De 5G-revolutie: welke stappen moet je doorlopen?

* Hoe kun je je een reeks nieuwe vaardigheden met zakelijke dienstverlening eigen maken? Om geld te verdienen met 5G moet het leveren van complexe zakelijke diensten een integraal onderdeel zijn van de bedrijfsvoering.

* Hoe creëer je partnerships die het mogelijk maken dat alle partijen een passende bijdrage leveren en op de juiste manier profiteren? Zorg ervoor dat diensten eenvoudig geïntegreerd kunnen worden en bouw een netwerk van partners die een sterk track record hebben op het gebied van IT en telecom.

* Hoe deel je de risico’s en kosten van innovatie terwijl je je eigen exposure binnen de perken houdt?

* Hoe ontwikkel je een relatie waarin alle partijen op de juiste manier bijdragen en profiteren, toegang krijgen tot R&D en voortborduren op sterke relaties in het ecosysteem?

Door het beantwoorden van bovenstaande vragen kunnen bedrijven meer richting geven aan hun plannen voor de toekomst. 5G biedt veel mogelijkheden, dus bedrijven moeten ervoor zorgen dat ze de juiste stappen doorlopen om er zoveel mogelijk voordeel uit te halen.

De 5G-revolutie: welke stappen moet je doorlopen?