De laptop van gamers voor gamers

MSI
MSI
Partner content

Partner content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

10 maart 2022, 15:04 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 06:50

Als je ook buitenshuis volop wilt gamen, heb je weinig aan een kloeke desktop-pc die amper in een reiskoffer past. De nieuwe Stealth GS77 van de Taiwanese computerfabrikant MSI is de perfecte gamerslaptop voor onderweg (of op de sofa): supersnel, stijlvol en lekker licht.

De industrie van videogames is groter dan die van films, tv en muziek. Dat weten ook producenten van krachtige en hoogwaardige gamerscomputers zoals Micro-Star International Co, beter bekend als MSI. De Taiwanese technologiereus investeert fors in innovatie en kwaliteit, wat duidelijk in de smaak valt bij gamers over de hele wereld.

Topprestaties

Het nieuwste pronkstuk van MSI, de Stealth GS77-laptop, wordt aangedreven door een uiterst krachtige 12e generatie Intel Core i9-processor en beschikt over een RTX 3080Ti grafische kaart van Nvidia. De kenners weten: daarmee kan je zelfs de nieuwste en zwaarste games de baas.

De laptop van gamers voor gamers

Voelen, zien en horen

Gamen is een multisensoriële ervaring: voelen, zien, horen. Om het beste van het beste te leveren, heeft MSI zijn Stealth GS77 uitgerust met 6 van zijn befaamde Dynaudio speakers. Via de hoofdtelefoon hoor je het donderen dankzij de speciale Nahimic Software van Steelseries. Ook het 17-inch scherm en de motor achter die beeldprojector zijn state of the art.

De grafische technologie aan boord van de Stealth GS77 stemt de beeldkwaliteit van het scherm automatisch af op de taken die je uitvoert. Wanneer je in Excel of Word werkt, schakelt de laptop naar de energiezuinige graphics-set op het moederbord. Dat verlengt de batterijduur. Bij het laden van een game wordt de speciale GPU in stelling gebracht en ga je terug volle kracht.

Opvallend onopvallend

Gamen is niet (langer) enkel een tijdverdrijf van nerdy tieners. Ook volwassenen doen mee. Meer nog, de professionele pc-gebruiker en de fervente pc-gamer zijn vaak dezelfde persoon. Dat heeft MSI op een briljant idee gebracht: een laptop die zowel op het werk als voor het plezier kan worden gebruikt.

Voor een gamerslaptop ziet de Stealth GS77 er opvallend onopvallend uit. Stijlvol, gesofisticeerd. Superdun, superlicht. Maar vergis je niet: onder de motorbak schuilt pure power. “Een wolf in schaapskleren”, zo vat marketeer Justin Brants met een knipoog samen.

“De tijd van de vuistdikke gamerslaptops loopt op zijn eind. Onze Stealth-serie slaat de brug tussen portable design en high-end computerkracht. We slagen erin om steeds lichtere en compactere toestellen te ontwikkelen, die niet langer moeten onderdoen voor de zwaargewichten.”

De laptop van gamers voor gamers

Het hoofd koel houden

De grootste uitdaging voor MSI is niet de power, maar de koeling van zijn gamerslaptops. Daar heeft het Taiwanese technologiebedrijf wat op gevonden: zijn eigen revolutionaire Cooler Boost-technologie, die de temperatuur aan de binnenkant van de laptop perfect onder controle houdt. Via zeer dunne ventilatorbladen (0,1 mm) wordt de luchtstroom weggedreven van de vitale onderdelen zoals de processor en afgevoerd naar de zijkanten van de laptop.

Verschil zit in de details

Het zijn soms de details die het verschil maken. MSI heeft de elektriciteitsaansluiting en de HDMI-poort van zijn nieuwe laptops naar de achterkant van het toestel verhuisd, zodat je tijdens het gamen niet verstrikt dreigt te geraken in een web van kabels. Doordat de koelingsmodule is verplaatst, zijn de ventilatieroosters boven het keyboard verdwenen en is het toetsenbord naar boven verschoven. Dat geeft je meer armsteun.

Tegelijk is er plaats vrijgekomen voor een grotere touchpad. MSI houdt niet van half werk: in vergelijking met de gangbare modellen in plastic voelt de touchpad van de Stealth GS77 prettiger aan én bestuurt ze nauwkeuriger. Ook meer dan leuk: de laptop gebruikt je microfoon om het geluidsniveau in de kamer of ruimte te meten en op basis daarvan zijn eigen geluidsniveau te regelen. Je hebt het misschien niet door, maar MSI zorgt ervoor dat je in de best mogelijke omstandigheden kan gamen.

Sterk in design, sterk in prestaties, sterk in koeling: met de Stealth GS77 verstevigt MSI zijn positie als end boss in de wereld van videogames. Een laptop van gamers voor gamers.

De laptop van gamers voor gamers