Excellium Services, een nieuw hoofdstuk in ontwikkeling door talent

Excellium Services
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

8 februari 2023, 10:02 Bijgewerkt op: 9 maart 2023, 09:17

Excellium Services vierde in 2022 haar 10-jarig bestaan. Dit jubileum valt samen met de overname door de Franse Defensiegroep Thales. Geoffrey Lucas, countrymanager van Excellium Services Belgium, helpt ons de ambities en de toekomst van het bedrijf in kaart te brengen.

De integratie van Excellium in de Thales Group geeft het een nieuwe dimensie en versterkt zijn positie op het gebied van ondersteuning rond cybersecurity voor organisaties, overheidsinstanties of internationale instellingen.

Deze nieuwe aandeelhouder ondersteunt de groei van Excellium Services om zijn positie als cybersecurity speler op de Belgische markt, zowel in Vlaanderen als in Wallonië, te versterken. De ambitie van Excellium is heel duidelijk: bedrijven en organisaties met een hoog expertiseniveau ondersteunen om elk falen in hun organisatie te voorkomen en cybersecurity uitdagingen aan te kunnen gaan.

Geoffrey Lucas, countrymanager van Excellium Services Belgium
Geoffrey Lucas, countrymanager van Excellium Services Belgium

Het is in het kader van deze strategie dat Excellium een grote rekruteringscampagne lanceert. Want wie groei zegt, zegt onvermijdelijk werving van nieuwe talenten en medewerkers. Ons team zal onder meer aanwezig zijn op de Sciences Job Day (ULB-VUB) of op de SIEP-beurzen in Wallonië. Ook gaan we meer samenwerken met de verschillende scholen die cybertalenten opleiden.

Het waarmaken van deze ambitie hangt af van ons vermogen om werknemers aan te trekken en te behouden, een echte uitdaging voor cyberspelers vandaag. Hiervoor investeren we veel tijd en middelen in het opleiden van jonge talenten. Het aantrekken van studenten, hen bewust maken van cybersecurity-beroepen, en kunnen bijdragen aan het verwerven van vaardigheden staan hier dan ook centraal.

Het is ook via projecten of stages dat we studenten vandaag al ondersteunen. Dit is voor hen een kans om hun theoretische kennis om te zetten in de praktijk, en misschien, een job binnen Excellium zodra ze afstuderen.

Excellium Services, een nieuw hoofdstuk in ontwikkeling door talent