Expert aan het woord: “Wij vereenvoudigen SAP S/4HANA”

Herman De Smet, SAP Practice Lead Belux bij Fujitsu: "Met onze SAP Practice zorgen we ervoor dat relaties tussen generaties tot inspiratie leiden."
Fujitsu
Fujitsu
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

24 februari 2020, 11:54 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:43

Als netwerker en business incubator is Herman De Smet al meer dan dertig jaar in de SAP-sector actief. Hij denkt samen met de business na over wat technologie kan bijdragen, om daarna die verandering in de praktijk te brengen. Sinds 2012 doet hij dat samen met Fujitsu, waar hij de Belux SAP Practice exponentieel uitbouwt.

Herman De Smet: “Het Japanse Fujitsu is wereldwijd de zevende grootste dienstverlener, met een breed platform aan technologieën, ICT-producten en -diensten, actief in 180 landen. SAP staat dan weer bekend als de grootste aanbieder van bedrijfssoftware. Zowat 75% van het wereldwijde BNP verloopt via SAP-systemen. Wij begeleiden klanten naar SAP S/4HANA. De ‘S’ verwijst naar ‘Simplificatie’, de ‘4’ duidt de vierde generatie van SAP’s technologie aan en HANA staat voor in-memory computing.”

Ondernemen in real time

Op welke manier verschilt het gebruik van in-memory computing van een traditioneel ERP-systeem?

Herman De Smet: “In-memory computing maakt realtime ondernemen mogelijk. S/4HANA zorgt voor bedrijfsapplicaties die in real time big data verwerken en die realtime boardroom analytics opleveren, allemaal binnen één platform en met de juiste data. S/4HANA verwijdert bovendien de complexiteit. Zo komt er tijdens een implementatie of reconversie meer tijd vrij voor innovatie. En daar zit de echte toegevoegde waarde.”

Waar komt de nauwe band tussen Fujitsu en SAP vandaan?

Herman De Smet: “Die historiek gaat terug tot de jaren 90. Vandaag is Fujitsu een Global Gold Partner voor technologische implementaties, cloudmigraties en ERP-implementaties. Daarop steunt ook de lokale Fujitsu SAP Practice voor België en Luxemburg. We treden op als systeemintegrator en als value added reseller. We begeleiden klanten bij hun digitale strategie, transitie en transformatie, met de innovatie, infrastructuur en cloudstructuren die daarbij komen kijken. Onze focus ligt op de transformatie van de SAP Business Suite naar de intelligente ERP-suite S/4HANA.”

Op zoek naar toegevoegde waarde

Waar gaat daarbij de meeste aandacht naartoe?

Herman De Smet: “Onze aanpak vertrekt altijd vanuit de zoektocht naar opportuniteiten die waarde creëren. Daarbij spotten we de value drains en zetten die om in value gains. Om een migratie of optimalisatie zo snel en kostenefficiënt mogelijk te laten verlopen, maken we gebruik van de SAP Migration Accelerator-methodologie. Bovendien hebben we met onze Fujitsu SAP Practice een LAT-partnernetwerk (Living Apart Together) uitgebouwd, waarmee we alle specifieke behoeften van onze klanten onder één dak invullen.”

Hoe ziet u de toekomst van de Fujitsu SAP Practice?

Herman De Smet: “Wij willen in de markten van professional services en projectservices een representatief marktaandeel behouden en zelfs exponentieel verhogen. Om onze dienstverlening verder uit te bouwen, blijven we op zoek naar SAP Professionals voor ons eigen SAP Core Team. Onze eigen Academy leidt die medewerkers op in verschillende businessuitdagingen en gecertifiëerde projectmanagementmethodologieën, gecombineerd met SAP-opleidingen. Instapvoorwaarden zijn kennis van verschillende sectoren, verschillende jaren ervaring met SAP HANA, ondernemerschap en – vooral – een hoge potentiële leercurve.”

Fujitsu biedt zijn SAP Professionals een duurzame en uitdagende werkrelatie met uitstekende verloning en voordelen. Verschillende samenwerkingsvormen zijn mogelijk. Meer weten? Contacteer ons op SapPractice@ts.fujitsu.com of via www.fujitsu.com/be/SAP