Haal de razendsnelle fiber binnen!

Proximus
Proximus
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

12 augustus 2020, 10:21 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:42

Sommige Belgische bierbrouwers zijn helemaal mee met hun tijd. Zo maakt een bekende trappistenbrouwerij gebruik van het fibernetwerk van Proximus om het brouwproces te optimaliseren. Hoe dat precies in zijn werk gaat, en wat de razendsnelle fiber ook voor úw bedrijf kan betekenen, leest u hier.

Een van de bekendste trappistenbrouwerijen van het land is aangesloten op de razendsnelle fiber. De glasvezelkabel van Proximus levert internet aan lichtsnelheid. Samen met de juiste digitale tools en strategie, maakt dit het werk in de brouwerij heel efficiënt. De brouwers bedienen vanop afstand en in real time hun brouwketels, verbeteren de beveiliging van hun IT-infrastructuur, en denken er aan om nieuwe machines ook op fiber aan te sluiten. Zo kunnen ze de productie opdrijven en besparen ze tijd én productiekosten. De extra winst die ze maken, gaat naar een sociaal project.

De toekomst met Proximus

Ze mogen dan eeuwenoude brouwtradities koesteren, als het om technologie gaat, zijn de trappisten helemaal mee. Ook uw bedrijf kan helemaal mee zijn. Proximus werkt immers al volop aan de toekomst en gaat de komende vijf jaar fors in glasvezel investeren. Er is al 21.000 kilometer glasvezel uitgerold om het supersnelle internet naar 80% van de bedrijven in industriezones in ons land te brengen. Nieuwe woonwijken, bedrijventerreinen en Business Centra krijgen prioriteit, evenals industriezones, winkelcentra en plaatsen met een hoge concentratie aan bedrijven, zoals de grote assen die naar de steden leiden. Buiten deze gebieden biedt Proximus al directe toegang tot glasvezel (point to point) op zijn backbone-netwerk aan bedrijven met specifieke behoeften op het gebied van gegarandeerde bandbreedte en stabiliteit.

Dus bereid uw bedrijf nu alvast voor op de digitale golf die eraan komt. U staat niet alleen: Proximus doet dat samen met u en brengt de toekomst van het internet tot in het hart van uw bedrijf. En net zoals in de brouwerij, kunt u op de experts van Proximus rekenen om u te begeleiden bij de aansluiting en het hele digitaliseringsproject.

200.000 kilometer per seconde

Is de glasvezelkabel van Proximus dan echt zoveel sneller? Ja, zeker wel! Fiber is een relatief nieuwe technologie waarbij laserlicht pijlsnel langs draadjes van glas wordt verstuurd. Dat gebeurt aan ruim 200.000 kilometer per seconde, letterlijk aan lichtsnelheid. Dat maakt fiber veel sneller dan eender welk ander netwerk, vooral om te uploaden. Door die enorme uploadsnelheid kunt u gemakkelijk een bedrijfsapplicatie op afstand of in de cloud bedienen, ideaal voor thuiswerkers. Glasvezel is ook veel veiliger. Uw lijnen kunnen niet afgetapt worden en zelfs bij een stroompanne is uw internetlijn nog toegankelijk.

Klaar voor morgen

Misschien heeft u het gevoel dat al dat snelle internet weinig verschil maakt? Dat kan nu nog zo zijn, maar de komende jaren neemt het digitale verbruik alleen maar toe. Ook in uw bedrijf komen er allicht steeds meer toestellen en webapplicaties bij. Denk aan een webshop, het gebruik van applicaties in de cloud, videoconferenties, bewakingsvideo’s, elektronische betalingen. De klant wordt ook digitaler en de snelheid van uw netwerk kan het verschil maken tussen u en een concurrent. Met een stabiel fibernetwerk heeft u gegarandeerd altijd de hoogste snelheid in huis, ook tijdens de piekuren.

Wilt u de mogelijkheden om uw organisatie op fiber aan te sluiten met een lokale expert bespreken? Of meteen de beschikbaarheid van fiber vandaag in uw buurt verifieren? Kijk snel op www.proximus.be/fiber.