Hoe beschermt u zich tegen een ransomware aanval?

Proximus
Proximus
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

10 november 2020, 16:46 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:43

Ransomware is een stuk malware dat cybercriminelen installeren op uw netwerk. Hackers doen dat via phishing, slecht geüpdatete software of andere manieren. Ze willen uw data gijzelen en vragen losgeld om ze terug vrij te geven. Soms vragen ze letterlijk 1 miljoen. Wat moet u doen om uw business te beschermen? En hoe pakt u het aan als u aangevallen wordt? Adem in. Adem uit. One magazine legt het in 3 stappen voor u uit.

Stap 1

Hou uw medewerkers alert

Wist u dat uw medewerkers de zwakste schakels zijn op vlak van cybersecurity? Een insider threat, een besmetting van binnen het bedrijf, komt dan ook vaak voor. De gemiddelde onderneming ervaart 9,3 insider threats per maand. Uw bedrijf ertegen beschermen is een must, want ze zijn niet onschuldig.

Maak uw werknemers bewust

Lees onze 7 tips

“Organiseer enkele keren per jaar kleine momenten en acties over cybersecurity. Dat levert veel meer op dan 1 grote campagne.” – Wouter Vandenbussche, Solution Lead Cybersecurity van Proximus

Wilt u de 2 andere stappen zeker niet missen? Om de 4 fases van een ransomware-aanval te herkennen én om te weten wat te doen als uw bedrijf effectief wordt aangevallen? Wat dan? Ontdek ze in One magazine met duiding van Wouter Vandenbussche.

Nog niet uitgelezen? Ontdek nog meer interessante onderwerpen in het One magazine.