Kan je innovatie recycleren?

© Getty Images
SAP
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

7 maart 2022, 09:13 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 06:50

Kan je een innovatie in je supply chain hergebruiken en tweaken voor bijvoorbeeld een financieel proces? Is je marketing app makkelijk aanpasbaar en schaalbaar voor HR? Als het antwoord ja is, werk je waarschijnlijk al met een technologieplatform in de Cloud. Maar wat zijn nu de kenmerken van een intelligent en robuust technologieplatform?

1° je maakt apps die het verschil blijven maken

Een goede app heeft 5 kenmerken, die verschillend zijn naargelang je kijkt vanuit het standpunt van de gebruiker of die van de ontwikkelaar.

GEBRUIKER

ONTWIKKELAAR

· Uitstekende business functionaliteit

· Betrouwbare data

· Een intuïtieve interface

· Makkelijk in onderhoud

· Een korte doorlooptijd door hergebruik van modulaire en bestaande ontwikkelingen

Een app die zowel front-end als back-end het verschil maakt heeft een soliede technologische fundering nodig. Dit is trouwens niet enkel belangrijk voor de toekomstige ontwikkelingen, maar minstens even belangrijk voor het aantrekken van de juiste digitale talenten. Developers werken heel graag met de laatste tech, en zoeken bewust naar bedrijven die deze toepassen.

2° Agile werken is makkelijk

Een goed technologieplatform staat je toe om gebruik te maken van best practices, low code/no code en herbruikbare Cloudapplicaties. Een belangrijk component hierbij is het concept van DevOps. Een stabiel technologie platform, heeft dit standaard ingebouwd, welke er voor zorgt dat business applicaties aan de hoogst mogelijk kwaliteits eisen voldoen. Dit gaat van ontwikkeling, testen naar deployment in een productieve omgeving. Een bijkomend voordeel is dat developers, business stakeholders en designers in dezelfde technologische omgeving met elkaar kunnen samenwerken, wat veel sneller tot gerichte resultaten leidt.

Kan je innovatie recycleren?
© Getty Images

3° Geen schrik van data

De achilleshiel van elke app en innovatie zijn de kwaliteit en beschikbaarheid van data. Een technologieplatform moet standaard kunnen omgaan met security, privacy, data storage en data beschikbaarheid ‘in the moment’. Zonder een solide onderbouw worden data in de hedendaagse multicloud en hybride omgevingen al snel de oorzaak voor een spaghetti-IT-nachtmerrie.

4° Open en agnostisch

Geen enkele IT-bedrijfsomgeving vertrekt vanaf scratch. Leveranciers en klanten hebben wellicht andere technologische keuzes gemaakt, en interconnectiviteit van systemen en uitwisselen van data wordt steeds belangrijker voor bijvoorbeeld financiële en logistieke processen. Je platform dient dus makkelijk te schakelen met andere applicaties en omgevingen, zonder compromissen te maken op gebied van beveiliging.

Kan je innovatie recycleren?
© Getty Images

5° Aantrekkelijke innovatie en versnelling

Een business technologieplatform laat je niet alleen toe om toepassingen en processen te verrijken met artificiële intelligentie, machine learning, IoT, blockchain of geavanceerde analytics, het laat je ook toe om dat op een gebruiksvriendelijke en intuïtieve (UI) manier te verpakken. Wat helpt innovatie als de look and feel van de applicatie user adoption tegenhoudt?

6° Een werkpaard voor de volgende jaren

Eigenlijk kies je voor een robuust werkpaard dat de groei van je business niet alleen supporteert maar ook vooruitduwt. De opkomst van ‘as a service’ en realtime digitale dienstverlening stellen hogere eisen aan je IT-omgeving.

Als je meer in detail wil nalezen wat de architectuur is van een business technologieplatform, verwijzen we je graag door naar ons artikel over What Is a Technology Platform?.

Meer uitleg over het SAP Business Technology Platform vind je hier.