Tour & Taxis, een nieuwe wijk in volle transformatie

Proximus Enterprise
Proximus Enterprise
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 januari 2023, 10:30 Bijgewerkt op: 9 maart 2023, 09:18

Tour & Taxis, het voormalige goederenstation in de haven van Brussel, is uitgegroeid tot een nieuwe stadswijk waar wonen, werken en ontspannen naadloos op elkaar aansluiten. Het project waar ontwikkelaar Nextensa al enkele jaren aan bouwt, krijgt steeds meer vorm. Daarbij vervult technologie een belangrijke rol.

We trokken naar Tour & Taxis voor een videoreportage. Daarin legt Nextensa uit hoe het dankzij de verzameling van data het gebouw slimmer heeft gemaakt, met beveiliging door een intelligent camera systeem en op welke manier het ook werkt aan smart mobility-oplossingen om bezoekers zonder veel omwegen van en op het domein te begeleiden.

Zo’n slimme wijk realiseren vergt een gestructureerde aanpak en de juiste IT-infrastructuur. Daarom sloot de projectontwikkelaar ook een partnership met Proximus, dat zowel expertise als communicatietechnologie en IT-infrastructuur levert. De verdere digitale transformatie van deze nieuwe stadswijk is op die manier verzekerd.

Ontdek de toegevoegde waarde van dit ICT-partnerschap.