Voor welke cloudstrategie gaat u?

Proximus
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

20 november 2017, 15:35 Bijgewerkt op: 9 maart 2023, 16:06

Vandaag is de cloud een ‘must’ voor bedrijven. Vooral omdat technologie en innovatie belangrijke factoren zijn om zich te onderscheiden van de concurrentie. Wie van start wil op de cloud formuleert best eerst een doordachte cloudstrategie.

Het startpunt voor uw cloudstrategie is een nauwkeurige studie van de nodige toepassingen, maar ook van de huidige en toekomstige ‘workloads’. Nadien kiest u het meest geschikte type cloud: een ‘private cloud’ (on site); een ‘publieke cloud’ met omgevingen die volledig worden gedeeld, of een ‘hybride cloud’, met zowel private als publieke infrastructuur voor gegevensopslag, toepassingen, beheerprocessen en beveiliging.

Wat zet u over naar de cloud?

Welke toepassingen zet u over naar de cloud? Denk daarbij onder meer aan opslag, back-ups, databases, analytics,… Daarna kiest u uit de verschillende modellen van clouddiensten. Zo is er SaaS (Software-as-a-Service), waarbij de dienstenleverancier u toegang tot de toepassingen biedt wanneer nodig. En dat zonder de rompslomp van het installeren, configureren en draaien van de toepassingen. Een tweede model is PaaS (Platform-as-a-Service), waarbij de leverancier voorziet in de informaticaplatformen, zoals de systeemsoftware en programmeertaalomgeving, de databases, de webservers,… Een derde model betreft IaaS (Infrastructure-as-a-Service), waarbij de klant een beroep doet op een informatica-infrastructuur met fysieke en virtuele systemen, evenals een rist voorzieningen zoals fileservers, opslagsystemen en beveiliging.

Een catalogus van clouddiensten

De cloudstrategie van Proximus biedt een ruime keuze aan clouddiensten, zowel voor grote bedrijven als voor kmo’s. Volledig op maat van het bedrijf. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de belangrijkste leveranciers op de markt.

Een doordachte overgang naar de cloud is belangrijk. Niet alleen met het oog op besparingen, maar ook voor meer flexibiliteit en snelheid bij het bespelen van de markt. De cloud is een ‘disruptieve’ technologie die uw bedrijf grondig kan transformeren. Daar helpt Proximus u graag bij.

Ontdek alles over de cloudmogelijkheden voor uw bedrijf: www.proximus.be/cloudwhitepapers