Wijn bottelen en gegevensinfrastructuur: het gaat erom de perfecte mix te creëren

NetApp
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

29 november 2021, 15:57 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 06:46

Applicatiestrategie en de daaruit voortvloeiende gegevensinfrastructuur zijn te vergelijken met het bottelen van wijn: soms kies je voor slechts één variëteit, maar de beste resultaten krijg je meestal met een verfijnde en unieke mix van variëteiten. En – of het nu een uitgelezen selectie van druiven betreft of de ideale combinatie van private, public en hybrid cloud – ze dienen allemaal hetzelfde doel: de consument de best mogelijke ervaring bieden.

Een van de meest geapprecieerde sessies tijdens Insight, het jaarlijkse klantenevenement van NetApp, met Anthony Lye, de EVP & GM van Cloud Data Services, en Ronen Schwartz, de GM/SVP van Cloud Volumes. Hun dynamische en meest geliefde sessie toonde aan hoe het moderniseren van uw applicatieportefeuille vergeleken kan worden met het bottelen van wijn: “door de juiste variëteiten te selecteren krijg je de perfecte mix voor uw specifieke behoeften. Deze mix is even uniek als uw specifieke behoeften en vereisten”, zegt Anthony Lye. Laten we even inzoomen op enkele hoogtepunten.

Applicatiemodernisering kan meestal beschreven worden als een combinatie van de zogeheten ‘7 Rs’: retain, retire, repurchase, rearchitect, rehost, replatform, en reinvent. Voor elke applicatie kunt u kiezen of u ze gewoon wil behouden (‘retain’) op de on-premise infrastructuur of dat u de applicatie volledig wil heruitvinden (‘reinvent’) door ze van nul af aan opnieuw te ontwikkelen als een cloud-native applicatie of iets daartussenin. Als u voor elke applicatie de juiste keuze maakt, creëert u de perfecte mix voor uw organisatie. Als dat niet zo is, krijgt u allicht een bittere nasmaak. Of nog erger: blijken uw applicaties ongeschikt voor consumptie!

Anthony Lye, de EVP & GM van Cloud Data Services, en Ronen Schwartz, de GM/SVP van Cloud Volumes.
Anthony Lye, de EVP & GM van Cloud Data Services, en Ronen Schwartz, de GM/SVP van Cloud Volumes.

Oplossingen voor de cloud, on-premise en hybride: met NetApp vervagen de grenzen

De aanpak van NetApp stelt haar klanten, de klanten van haar concurrenten en de cloud-native klanten, in staat om gebruik te maken van haar oplossingen. U wilt bovenal vermijden dat uw keuzes bepaald worden door technische beperkingen of complexiteit, zo redeneerden Lye en Schwartz: “de grens tussen on-premise en cloudinfrastructuur wordt steeds vager, dankzij consistente, vooraanstaande oplossingen zoals die van NetApp. On-premise applicaties kunnen gebackupt worden naar cloudomgevingen. Een Azure-cloud kan dienen als data mirror voor een AWS-applicatie, en vice versa, allemaal dankzij de datacentrische NetApp-oplossingen.”

Met Cloud Data Sense van NetApp kunt u gegevens klasseren volgens hun belang en kunt u de datastrategie automatiseren voor elke type van dataset en bijhorende metadata, zodat u de productiviteit van de applicaties en hun kostenefficiëntie kunt optimaliseren. Daarnaast bieden ze u de middelen om elke applicatie te behandelen zoals het moet: als u bijvoorbeeld beslist om een applicatie uit dienst te nemen, dan kunt u deze met NetApp geleidelijk aan beëindigen naarmate de functionaliteit ervan wordt overgenomen. Bovendien kunt u een archief bijhouden op het meest betrouwbare en kostenefficiënte platform.

Overzicht, controle en flexibiliteit van alle gegevens – eender waar

Overkoepelend bij de clouds heeft u ook een oplossing nodig zoals NetApp Cloud Manager, waarmee u een overzicht behoudt over alle platformen – on-premise, private cloud, public clouds, … – die uw gegevens en applicaties hosten en/of de back-ups en disaster recovery-omgevingen. Met deze oplossing moet u ook gemakkelijk de beveiliging-, privacy- en compliancy-instellingen van uw data kunnen bekijken en beheren. Daarnaast kunt u de gegevensopslag of back-ups eenvoudig een nieuwe bestemming toewijzen, beslissingen nemen over back-upfrequentie, enz., met daarbovenop een uitgebreide reeks van rapporteringsopties.

“NetApp is perfect geplaatst om u al deze opties aan te bieden dankzij haar unieke partnerschappen met de drie belangrijke cloudplatformen: Microsoft Azure, Amazon AWS en Google Cloud”, zegt Anthony Lye, “Dat is de reden waarom vendors zoals SAP ONTAP van NetApp hebben gecertificeerd als hun voorkeursplatform voor opslag van hun S4/HANA ERP-cloudomgevingen: zij weten dat de applicatie het, dankzij NetApp, goed zal doen, welke cloudpartner de klant ook kiest.”

Wijn bottelen en gegevensinfrastructuur: het gaat erom de perfecte mix te creëren
© Getty Images/iStockphoto

Conclusie

De perfecte mix creëren lijkt in het begin misschien een hele uitdaging. Maar wanneer u investeert in de juiste middelen om uw variëteiten volledig tot hun recht te laten komen, geniet u van het rijke en bevredigende resultaat dat u voor ogen had. Dat geldt zowel voor uw applicatiemodernisering als voor alle uitdagingen die u nog zal aangaan op het vlak van wijn bottelen. Proost!

Meer info op www.netapp.com