Willemen Groep bouwt stevige securitystrategie uit

Vanroey.be
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

28 november 2022, 15:36 Bijgewerkt op: 10 maart 2023, 08:38

Het IT beheer van Willemen Groep was met vele aparte entiteiten en werven op z’n minst een uitdaging. De organisatie nam VanRoey.be onder de arm als Fortinet partner om o.a. het security luik verder te professionaliseren.

Willemen is een van de grootste bouwbedrijven van België. Het familiebedrijf werd opgericht in 1956 en kende een grote groei door de overname van aannemingsbedrijven als Franki, Aswebo, Van Wellen en Kumpen. Dankzij de onderlinge complementariteit kunnen ze de meest complexe opdrachten aan. Of het nu gaat om een duurzaam bouwproject of een infrastructuurproject, van het ontwerp over de bouw en financiering tot en met het onderhoud, zijn de bedrijven uit deze Groep een solide partner.

IT-beheer een stevige uitdaging

Het IT-beheer bij Willemen Groep vormt een stevige uitdaging. De organisatie bestaat uit vele entiteiten: 6 hoofdvestigingen waar steeds meer dan 100 mensen werken, vele kleinere vestigingen en eindeloos veel lopende werven. Al deze locaties dienen van IT dienstverlening voorzien alsook beveiligd te worden. De eerste stappen richting centralisatie waren inmiddels gezet, een volgende luik dat moest worden aangepakt was security…

Kenneth Claes
Kenneth Claes

Security Roadmap

Kenneth Claes is vandaag IT Infrastructure & Operations Manager bij Willemen Groep. “VanRoey.be is gestart met eerst de hele organisatie en onze uitdagingen in kaart te brengen. Het resultaat was een volledig uitgetekende security roadmap, met korte, middellange en lange termijn ingrepen. Dit is sindsdien onze houvast geworden. Op enkele licht gewijzigde details na volgen we dit plan nauwgezet op. Deze aanpak heeft de organisatie systematisch naar een hogere maturiteit gebracht wat betreft security.”

120 FortiGate Firewalls

Voor deze uitdaging werden maar liefst 120 FortiGate Firewalls ingeschakeld. “Gezien de grote hoeveelheid firewalls wilden we op zeker spelen. Vandaar de keuze voor Fortinet. Niet alleen de prijs/kwaliteit verhouding zit prima, maar bij concurrerende merken hadden we te veel onzekerheid bij firmware upgrades. Ervaring leerde ons dat het in bijna 1 op de 4 upgrades mis liep wat bij iedere patchronde voor nodeloze stress zorgde. Een mislopende upgrade, dat wil je als IT-beheerder niet meemaken. Bij FortiGate hebben we dat probleem niet.”

Stefaan Scheyltjens
Stefaan Scheyltjens

Deepdive in het Fortinet portfolio

Stefaan Scheyltjens, Sales Manager bij VanRoey.be voor Willemen vult aan: “Om ruim 900 gebruikers en +/- 1.200 toestellen te beveiligen was uiteraard meer nodig dan enkel firewalls. Vandaag beschikt de organisatie ook over FortiClient EMS, FortiMail en FortiEDR. Ook FortiManager en FortiAnalyzer zijn operationeel. Tot slot draait ook FortiWeb momenteel in testopstelling.”

“Het geheel wordt momenteel ook geruggensteund door Managed Security Services. Op die manier ontlasten we het team van Kenneth m.b.v. monitoring en het regelmatig nakijken van configuraties. Bovendien kunnen ze altijd rekenen op bijstand & advies naargelang hun security-aanpak evolueert. Zo kan het team zich meer met strategische en operationele zaken bezig houden om de werking van de organisatie te ondersteunen.”

OVER WILLEMEN GROUP

* Behoort tot grootste bouwbedrijven van België

* Moederbedrijf van oa. Franki, Aswebo, Van Wellen en Kumpen

* Opgericht in 1956

* +- 900 medewerkers

Willemen Groep bouwt stevige securitystrategie uit

Bezoek onze website om meer te weten te komen over de oplossingen die VanRoey.be u kan bieden.