10-inch netbook te koop bij Aldi

Aldi verkoopt vanaf woensdag 25 januari de Medion Akoya E1228 (MD 98721), een netbook met een 10-inch scherm en een USB 3.0-aansluiting.

Aldi verkoopt vanaf woensdag 25 januari de Medion Akoya E1228 (MD 98721), een netbook met een 10-inch scherm en een USB 3.0-aansluiting.


De Medion netbook meet 266 (B) x 185 (D) x 33,5 (H) mm en weegt 1250 gram. Je kunt hem dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Hij is uitgerust met een breedbeeldscherm van 10-inch of 25,4 cm met LED-Backlight en met een resolutie van 1024 x 600 pixels.


De Medion Akoya E1228 is uitgerust met een dualcore Intel Atom processor N570 (1.66 GHz) uit de reeks energiebesparende processoren die Intel speciaal heeft ontwikkeld voor mobiele internetapparaten. Het betreft de tweede generatie van de Atom-processor die vorig jaar januari op de markt kwam, dus nog niet de nieuwe en snellere derde generatie waarover we enkele weken geleden berichtten en die deze maand uitkomt.


Andere specificaties

Verder heeft deze Medion MD 98721 netbook 1 GB DDR3 SDRAM werkgeheugen en een Intel’s Graphics Media Accelerator 3150 grafische chip. De harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 250 GB. Medion rustte de Akoya E1228 uit met een USB 3.0-aansluiting, inmiddels de standaard bij recente laptops. Die maakt snelle gegevensoverdrachten mogelijk en is achterwaarts compatibel met USB 2.0.


Deze Aldi netbook heeft trouwens ook nog twee USB 2.0-aansluitingen, naast een LAN- en VGA Out-aansluiting. Ook een multikaartlezer voor SD-, SDHC-, MMC-, MS- & MS PRO-geheugenkaarten is geïntegreerd. Zoals bij alle netbooks het geval is, ontbreekt een optische lezer, maar je kunt uiteraard een externe dvd-brander aansluiten op de snelle USB 3.0-poort. Ook tot de uitrusting behoort een ingebouwde 1,3 megapixel webcam met microfoon.


Medion FastBoot

De netbook start binnen ongeveer 15 seconden op met Medion FastBoot. Je kunt zo vrijwel meteen het internet op, je e-mailberichten lezen en de updates in je sociale netwerken checken zonder te hoeven wachten op de complete systeemstart van Windows. Voor verbindingen heb je naast de bekabelde LAN-aansluiting ook draadloos Wifi b/g/n tot je beschikking. Ook Bluetooth 3.0 behoort tot de uitrusting. De batterij bevat 6 cellen en zou het dus vrij lang moeten uithouden. Aldi spreekt dan ook van een high-performance accu.


Conclusie

Voor net geen 250 koop je een erg compleet uitgeruste netbook bij Aldi België. Voor die prijs zal je momenteel moeilijk een alternatief vinden dat evenveel te bieden heeft. De hardwareuitrusting van de verschillende modellen netbooks op de markt is grotendeels gelijk en dus is vooral de lage prijs en de garantie die je krijgt van belang. Dat Aldi drie jaar garantie geeft op de Medion Akoya E1228 is dus een bijkomend voordeel.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content