24-inch lcd-monitor voor professioneel gebruik

Dankzij de 10-bits gammacorrectie kan de LaCie 324 lcd-monitor 95% van het Adobe RGB-kleurbereik en 97,9% van het ISO coated kleurbereik weergeven.

Dankzij de 10-bits gammacorrectie kan de LaCie 324 lcd-monitor 95% van het Adobe RGB-kleurbereik en 97,9% van het ISO coated kleurbereik weergeven. Dat maakt de monitor volgens LaCie uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

Video- en fotobewerkers, game-designers,cad-gebruikers en dtp’ers stellen andere eisen aan hun monitor dan gewone gebruikers. Erg belangrijk is onder meer een natuurgetrouwe kleurweergave. De 24-inch LaCie 324-monitor kan die taak aan dankzij zijn geavanceerd lcd-paneel met 10-bits gammacorrectie. LaCie verkoopt trouwens ook nog kalibratiehardware en -software waarmee je deze monitor perfect kunt afstellen op je werkomgeving en het soort werk dat je wil verrichten.

Bediening

De bedieningstoetsen zijn tiptoetsen. Dat oogt mooi, maar de gevoeligheid van de tiptoetsen is soms een probleem in de menu’s, waar je door een gebrek aan tactiele terugkoppeling niet altijd weet of de monitor je toetsdruk juist begrepen heeft. Nederlands is overigens niet van de partij in het menu.

De LaCie 324 kan vier aansluitbronnen weergeven die je kiest via de “Input”-tiptoets op de voorkant: analoge en digitale pc-video en twee hdmi-kanalen. Naast het hoofdbeeld kun je een van de andere drie bronnen via picture-in-picture (pip) bekijken. De pip-weergave kun je in drie groottes (small, medium en large) en op vier posities (de vier hoeken van de monitor) bekijken. We vonden geen enkele kapotte pixel. Op onze normale benchmark voor beeldschermen scoorde deze monitor perfect.

Video De LaCie 324 heeft een ingebouwde Faroudja DCDi-videoverbeteringschip. Die werkt eventuele storingen in het videobeeld weg en verbetert het contrast en de kleurweergave. Je kan met deze monitor Full HD 1080p video’s bekijken, ook van een dvd- of Blu-rayspeler die je aansluit op een van de twee hdmi-aansluitingen. De monitor heeft ook allerlei zoominstellingen, vergelijkbaar met die van een klassieke lcd-tv, je kunt hem daardoor ook perfect als videomonitor gebruiken.

Conclusie

De LaCie 324 is misschien niet de technisch geavanceerde professionele monitor, maar voor 1.009 euro biedt hij heel wat kwaliteit voor wie (semi-)professioneel bezig is met ontwerpen, fotobewerking, cad of videobewerking.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content