2View camera’s met slimme functies

Samsung kondigt twee nieuwe 2View compactcamera’s aan die meer opnamemogelijkheden bieden dankzij de lcd-schermen op de voor- en achterzijde.

Samsung kondigt twee nieuwe 2View compactcamera’s aan die meer opnamemogelijkheden bieden dankzij de lcd-schermen op de voor- en achterzijde.

De Samsung ST600 en ST100 hebben een 14,2 megapixel sensor en een Schneider Kreuznach lens. De ST600 combineert een 27mm breedhoeklens met een 5x optische zoom, terwijl de ST100 Samsung’s eerste 2View camera is met een interne 5x optische zoom. Het schermpje op de voorzijde van de camera’s is 1,8 inch groot, wat 0,3 inch groter is dan bij de eerdere 2View modellen. Het scherm op de achterkant is een 3,5-inch TFT lcd-scherm.

Beide camera’s zijn uitgerust met Samsung’s Smart Auto technologie. De functie analyseert de belangrijkste elementen van een beeld, zoals kleur, helderheid, beweging en onderwerp en selecteert op basis daarvan de juiste instellingen voor het beste resultaat. De camera’s bieden dankzij het voorste lcd-scherm ook een zelfportretfunctie en een functie die automatisch een foto maakt als de camera twee naar elkaar gerichte gezichten detecteert. Ook is er een functie voor het maken van kinderportretten waarbij de camera een animatie met geluid afspeelt om kinderen aan te sporen te lachen.

Nieuw is ook Samsung’s ‘Jump Shot’ functie. Met deze functie krijgen de personen voor de camera een aanduiding te zien op het voorste lcd-scherm zodat ze gezamenlijk kunnen springen. De camera maakt dan een serie van drie beelden zodat een foto van de sprong niet wordt gemist.

De ST600 en ST100 maken gebruik van Samsung’s Smart Gesture User Interface (UI). Door de camera te kantelen of met je vingers over het scherm te vegen kun je bijvoorbeeld door je fotocollectie bladeren.

De Samsung ST600 en ST100 zullen wellicht vanaf augustus te koop zijn. Hun adviesprijs bedraagt 349 euro.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content